Egyenesen a piskótára ugye mehet a marcipán? De ha a piskótát megkenem vékonyan a töltő puding krémmel, akkor annak a tetejére is tehetem? Vagy hogyan kell ezt csinálni?
granulátumot úgy, hogy egy pici adag marcipánt begyúrsz vele jóóó erős színűre és ehhez gyúrsz hozzá a továbbiakban addig míg meg nem kapod a kellő színt
a lényeg, hogy mindig pici adagot színezünk, mert a túl nagy mennyiséget nem lehet rendesen kezelni
amúgy ragasztani sima vízzel és ecsettel lehet, nem kell ide semmi katyvasz, cukiban így csináltuk/ják
amúgy ez a képen mind mind előre, gyárilag színezett marcipán, cukrász nagykerben lehet kapni...borsos összegért
feketét házilag amúgy alkoholban (97%os, gyógyszertári) feloldott széntabláttával tudsz, az alkohol ha minden igaz kipárolog belőle, ilyen fok felett
amúgy ezt több darabból csinálták
nincs beburkolva az egész torta pirossal, az sajnos nem férne bele cukrászdai normákba, de ez hosszú történet :D
piros marcipánból ki van vágva egy csík nagyjából, szemmértékre, amit fel kell tekercselni és a torta oldalához simítva kitekerni, szépen körbe :) ha túl lóg a tetején, tiszta ollóval le lehet vágni egyszerűen :)
ezután darabonként ki van vágva/formázva a sapka, az arc, a szem, a szakáll, a bajusz stb. ezeket szépen sorban fel kell rani, és ahogy mondtam simán vízzel megkened a darabok hátulját (már amelyik ugye nem közvetlen a vajkrémhez ragad)
a fekete peremet kisodrod kellő vastagságúra és csak simán ráteszed szintén vízzel odaragasztva (mindig kevés vízzel!)
nem fog leesni az oldaláról a marcipán :D :D
a szakma több, mint 20 éve így csinálja ;)
Valóban attól függ, hogy mekkora lesz a tortád. 18-as, vagy 26-os. De úgy gondolom, hogyha 20 dkg margarint kikeversz jó alaposan 10-15 dkg cukorral, az elég lesz.
A por állagú ételfestéket én is hígítanám pár csepp vízzel, hogy jobban el tudjon oszlani a marcipánban, de vigyázz, valóban puhítani fogja azt. Egy kis adagban oszlasd el először, aztán tegyél hozzá a maradék marcipánból.
Gyúrd össze, majd sodorj belőle hurkát, és 2 végével csavard össze és ezt ismételd. Hamarabb eloszlik a festék.
Én legutóbb kurkumával, szederrel és kakaóporral színeztem. Ételfestékkel egyszerűbb lesz, mert karakteresebb színeket fogsz kapni.
Amúgy valóban lehet kapni eleve színezett masszákat, mert a pirosnál necces, hogy nem rózsaszín lesz-e belőle.
(Persze, lehet sima vízzel is ragasztani, de ha van egy kis marcipán, akkor a cukros izé szerintem jobban fog. Ez még nem katyvasztás, nem is annyira időigényes.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!