Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldséges bablevest hogyan...

Zöldséges bablevest hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
Most kezdek főzni tanulni. Szeretném megtudni, hogy ti hogyan készítitek a zöldséges bablevest? Hús, csülök nem lehet benne, mert úgy nem eszi meg a férjem. :(
2009. máj. 13. 08:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Este beaztatok kb.25-30dkg feherbabot.Masnap,2 szal sargarepat vekonyra felszeletelek es 1 kisebb fej aprora vagott hagymaval egyutt(keves olajon)megdinsztelem.Megszorom keves pirospaprikaval,hozzaadom a babot es kb.2-3 liter hideg vizzel feltoltom.Amikor foni kezd teszek bele(izles szerint) vegetat ,1 cikk aprora vagott fokhagymat,keves borst.Mikor a paszuly megpuhult meg fozok bele egy szuk mareknyi nagyszemu tarhonyat is.Ha minden megfott,keves rantassal besuritem.Tejfollel szoktam talalni.Jo etvagyat!
2009. máj. 13. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. máj. 13. 09:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:


a

leveshez: 25 dkg nagy szemű tarkabab, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1-1

cikk zeller és karalábé, 1 fej vöröshagyma, 1-1 paradicsom és

zöldpaprika, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 2 dl tejföl, 1 evőkanál

liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál

só;

a galuskához 1 tojás, 2 evőkanál liszt.



Elkészítés:


Az

előző este megmosott és beáztatott babot kuktafazékba rakjuk, és 1

liter vizet ráöntve, majdnem puhára főzzük. Közben a zöldségeket

megtisztítjuk, és egyforma kis hasábokra vágjuk. Serpenyőben az olajon

megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, és a tűzről lehúzva,

belekeverjük a pirospaprikát. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott

zöldpaprikát és az összes zöldséget. Megsózzuk, és fedő alatt néhány

percig pároljuk, majd hozzáadjuk a babhoz. Együtt készre főzzük.

Mielőtt egészen megpuhulnának a levesbevalók, beletesszük a

felkarikázott paradicsomot és a finomra metélt petrezselyemzöldet is. A

tejfölt fél dl vízzel és a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk

vele a levest. Jól kiforraljuk, közben megkeverjük. A galuskához a

tojást kissé felverjük, és a liszttel összekeverve, mokkáskanállal

beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe.

2009. máj. 13. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!