Zöldséges bablevest hogyan kell elkészíteni?
Hozzávalók:
a
leveshez: 25 dkg nagy szemű tarkabab, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1-1
cikk zeller és karalábé, 1 fej vöröshagyma, 1-1 paradicsom és
zöldpaprika, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 2 dl tejföl, 1 evőkanál
liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál
só;
a galuskához 1 tojás, 2 evőkanál liszt.
Elkészítés:
Az
előző este megmosott és beáztatott babot kuktafazékba rakjuk, és 1
liter vizet ráöntve, majdnem puhára főzzük. Közben a zöldségeket
megtisztítjuk, és egyforma kis hasábokra vágjuk. Serpenyőben az olajon
megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, és a tűzről lehúzva,
belekeverjük a pirospaprikát. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott
zöldpaprikát és az összes zöldséget. Megsózzuk, és fedő alatt néhány
percig pároljuk, majd hozzáadjuk a babhoz. Együtt készre főzzük.
Mielőtt egészen megpuhulnának a levesbevalók, beletesszük a
felkarikázott paradicsomot és a finomra metélt petrezselyemzöldet is. A
tejfölt fél dl vízzel és a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk
vele a levest. Jól kiforraljuk, közben megkeverjük. A galuskához a
tojást kissé felverjük, és a liszttel összekeverve, mokkáskanállal
beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!