Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A karajt meddig kell sütni a...

A karajt meddig kell sütni a sütőben? (kicsontoztam)

Figyelt kérdés

2011. nov. 23. 09:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy felszeletelted vagy egybe hagytad. Másfél óra elég szokott lenni.
2011. nov. 23. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Eloszor kb egy órán át párolod fólia alatt h ne száradjon ki, aztán pár perc alatt barnára pirítod
2011. nov. 23. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Én addig szoktam, míg meg nem puhul... (fólia alatt - aztán pirítom)
2011. nov. 23. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Fólia alatt és kell egy kevés víz is a tepsibe.
2011. nov. 23. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
Én úgy szoktam sütni, hogy ahány kg, annyi óra. Az idő háromnegyed részében (8-as skálán) 3-as gázfokozaton, zsiradék nélkül, pici vizet alá, fólia alatt párolom, a maradék időben pedig le a fóliát és 4-es 5-ös között rápirítok.
2011. nov. 23. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jénaiban csinálom. Bepácoltam a kicsit kikloffolt szeleteket, ízesítettem, és egy kis vízzel, és lefedve sütöm. Azt is szeretném megkérdezni, hogy a csontokból levest főzök, és addig kell főzni, amig a hús le nem válik a csontról?
2011. nov. 23. 11:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Folia alatt : 1óra majd kb 20-25 perc kicsit rá kell piritani..
2011. nov. 23. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
igen, a csontot addig főzd, míg le nem válik a csontról.
2011. nov. 23. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
... a csontról a hús:))
2011. nov. 23. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

a szeletelt karajt én a következőképpen szoktam megsütni tepsiben.nem klopfolom, nem szeretjük, ha papírvékony.a széleket pár helyen bevagdalom.

először is finoman sózom,lisztbe forgatom. serpenyőben kevés zsírt forrósítok, és a karajszeletek mintdkét oldalát 4-4 percig elősütöm.

utána zsírozott tepsibe szedem a húst, a lisztes pecsenyezsírt a serpenyőben egy kis vízzel beforalom és ráöntöm a húsokra.

fólia alatt kb 40 percig sütöm.

szaftos, omlós, ízletes hús lesz belőle, ami önmagában is finom krumplival rizzsel, de én pl mártásokba is ezt a húst teszem.

bakonyi sertésszeletnél gombamástásba,lecsós szaftos alapba lecsósszeletnek, de vadasmártásba is kitűnő.

ez egy alapsült,lehet gazdagon fűszerezni is ízlés szerint.

2011. nov. 24. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!