Házi (nyers) tejet hogy lehet fagyasztani?
nyersen fagyaszd le, mert forralva elválik a zsírja, vagyis föle lesz, mivel nem homogenizált, mint a bolti.
mindenképpen műanyag palackaban fagyaszd és ne legyen csurig töltve, mert a tágulni fog. utána szobahőn kiengedve felforralhatod, és használhatod , amihez kell.
nagyon sok műa.palackos tejet fagyasztottam már le, sőt friss dobozosat is (nem uht) és kutya baja kiolvasztás után.
üdv-tejes-
a tej 90 %-a víz, szóval nem a savó válik ki belőle. tudom miről beszélek,kiolvadva ugyanolyan, mint frissen!!
előző:)
hát kb 10 éve vezetek háztartást
a szomszédból rengeteg tejet kapok, és ezért fagyasztani szoktam a felesleget (arra az időszakra, amikor nem tejel a szomszéd tehene)
kiolvasztva is ugyan olyan, mint frissen
nyersen fagyasztom
felhasználás előtt kiveszem, szobahőmérsékleten olvasztom, és utána forralom
eddig még nem tapasztaltam azt, amit a hozzáértő első válaszolók írtak, de biztos nekik van igazuk :)
Tökmindegy, hogy fagyasztod. Mi nagy tételben szoktunk házi tejet venni (20-25 litert egyszerre), ha van időnk, akkor azonnal felforraljuk és utána fagyasztjuk le, ha nincs, akkor nyersen fagyasztjuk (bár ez nem jó, mert utána kétliterenként kell forralni, áááá).
Mindkét esetben teljesen jól használható a tej, az íze se lesz rossz tőle.
Bolti tejjel mondjuk nem próbálkoznék, abba beleraknak mindenféle dolgot, ami nem tej, és az leeht, hogy tönkremegy a fagyasztástól.
utolsónak, a "bolti" tejbe sem raknak semmit!!! ha nem tudod, ne alkoss vélemyényt...
az özembe érkezéskor a tejet hőkezelik, külonféle hőfokon attól függően, hogy milyen lesz belőle, friss, féétartós (esl-21 nap) vagy uht. a zsírt mechanikus úton homogenizálják, hogy minden cseppjében azonos legyen a zsírtartalom. a zsírtartalmat beállítják a rendelés (fogyasztói igény ) alapján. azután csomagolják zacskóba, műa. kancsóba, műa. flakonba , tetra dobozba (hasáb) vagy uht tecnológiával hosszanfriss kiszerelésbe.
mindegyiket lehet fagyasztani!!!
a tej az tej, nem kell hozzáadni semmit. amiből pedig elvesznek egyes gyártók (fehérjekivonás) nem viselhetik a TEJ nevet.
-tejes-
köszi a válaszokat!
akkor nyersen fogom fagyasztani, de nem teszem tele a flakont.
lehetne vitázni a bolti tejről, de nincs értelme. én is jártam már úgy, hogy zacskós tejet frissen lefagyasztottam, kiengedés után valami egészen fura dolog lett belőle, még szaga sem volt, de egyátalán nem nézett ki tejnek (inkább egy fehér szivacsnak meg némi víznek).
akkor, csak azt hitted, hogy friss, de nem volt az. az a tej már alvadásnak indult. amúgy pedig a fagyasztott tejet kiengedés után alaposan össze kell rázni, mert csak úgy lesz egynemű újra.
le lehet pontozni a a válaszaimat, de 42 évet dolgoztam a szakmában, tudom mit írok, nem beszélek mellé:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!