Fagyasztott nyers húsból készült ételt (pl. fasírtot) le lehet még készen fagyasztani?
Szia!
Konyhatechnikai múvelet után (sütés, főzés) le. Nem hinném,hogy van rá íratlan szabály, de 1-2 hónapnál tovább azért ne tartogasd.
Szia!
Én nem merném megtenni. Egyszer sikerült összeszednem valahonnan egy vírusos hasmenést (ételtől) ami miatt több mint egy hónapig ment a hasam... de folyamatosan, úgy hogy nem is mertem elmenni otthonról, mert kb 5 percenként a wc-re szaladgáltam. Én akkor megtanultam egy életre: a kajával nem szabad "játszani". Ha egyszer kiolvadt akkor megcsinálom vagy kidobom, ha valaminek rossz a szaga akkor kuka, ha valami rosszul néz ki akkor nem eszem meg... szerintem bármiről is van szó, ne kockáztass, mert nagyon nem éri meg :(
Egy jó tanács: vagy fagyaszd le a húst és olvaszd ki és utána készísd el, vagy elkészíted és utána fagyasztod le, de kétszer ne fagyassz... (szerintem) amúgy a dupla fagyasztás sem tesz jót a húsban lévő sejteknek (károsítja), mivel a fagyasztás után kikristályosodik - és megbontja a sejtszerkezetet(ezért van az hogy néhány ember meg tudja mondani az elkészített ételről, hogy mélyfagyasztott-e vagy sem) - és ha ezt is még egyszer lefagyasztod, az már olyan mint a kutyakonzerv...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!