Miért lesz zöld a napraforgómag sütés után?
Köszi a választ! Tehát kémiai reakció... :)
Azért teszek a kenyérbe magvakat, mert "paleo" kenyeret sütök (glutén, kukorica mentes). Ennél a fajtánál az alapvető hozzávalókat (lenmagliszt, mandulaliszt, tojás, olivaolaj, só, szódabikarbóna) jó feldobni különböző magvakkal (tökmag, szezám, stb.) és most a napraforgómagnál tapasztaltam ezt a jelenséget. Tudod esetleg, hogy a többi mag miben más, miért ennél van ez a reakció?
Szia!
Ez nagyon fura, nekem is mindig bezöldült. Eleinte valami réz-származékra gyanakodtam, ami reakcióba lépve a szódabikarbónával réz-oxid lesz, ami ilyen színű. Valószínűleg nem erről van szó... Én ledaráltam a napraforgómagot, és az egész tészta belül élénk türkiz-zöld lett! De csak belül, kívül világos barna maradt... Abszolút rejtély... :) Ja, és az adagolókanálon maradt nyers tészta is bezöldült...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!