Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a jó cékla? Mármint...

Milyen a jó cékla? Mármint hogyan tudom megállapítani a boltban, hogy a kínált cékla, jó-e, friss-e, stb.

Figyelt kérdés
Amúgy kefíres céklafőzeléket szeretnék készíteni. Még soha nem ettem céklát más formában, mint savanyúság. Várom a jó receptötleteket is. Köszi!
2009. máj. 11. 09:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Most nemigazán van még friss cékla. :( A tavalyi már tönkrement az idei még nem nőtt meg.


Az ideális cékla:

-hibátlan a bőre (azaz nincsenek rajta fekete korhadás félék)

-ha a cékla bébi, akkor még meg se kell hámozni olyan vékony a héja, elég csak kefével ledörzsölni.

-a frissesség jele ha a cékla KEMÉNY, a löttyed cékla nem jó már

-mennél jobban harsog a cékla a daraboláskor annál frissebb.


céklafőzelék:

[link]

2009. máj. 13. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!