Van olyan sütemény, amihez nem kell sok hozzávaló? Ha igen, akkor írnál ilyent?
kókusz golyó:
5 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg darált háztartási keksz
15 dkg vaj
A puha vajat, a kakaóport, a porcukrot és a finomra darált háztartási kekszet keverd össze nagyon alaposan. Kicsit hűtsd be, majd formálj belőle golyókat, és hempergesd meg kókuszreszelékben.
Vaniliacukros karika:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dkg élesztő
4 ek tej
1 csipetnyi só
forgatáshoz: 2-3 cs vaníliacukor + 5-10 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk. Az élesztőt langyos tejben felengedjük és a liszthez adjuk. Az egészet a sóval tésztává gyúrjuk és meleg helyen 30 percig pihentetjük.
A tésztát átgyúrjuk és ½ cm vékonyra nyújtjuk. 5 és 3 cm átmérőjű formákkal karikákat szaggatunk belőle (ügyeljünk arra, hogy legalább 1 cm-es pereme legyen a karikának, különben nehezebb vele dolgozni). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ahol lehetőség szerint még kicsit pihentetjük.
170 fokra előmelegített sütőben 15 percig világosra sütjük. Még melegen óvatosan megforgatjuk a vaníliacukor-porcukor keverékben.
Dominó
30 dkg liszt
1 dkg kakaó
20 dkg hideg vaj (kockázva)
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csipetnyi só
1 cs vaníliacukor
1 (bio) citrom reszelt héja
töltelék: lekvár vagy nutella
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (lehetőleg gyorsan, hideg vajjal), majd hűtőben 1 órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk. 6×3 cm-es téglalapokat vágjunk belőle (nyugodtan használjunk vonalzót), majd ezeket fogpiszkálóval egyenletesen szurkáljuk meg (mondjuk 3×6 lyuk, de lehet kevesebb is). 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
A kész és kihűlt kekszeket lekvárral vagy nutellával összeragasztjuk. Mindegyik páros tetejét fehér cukormázzal díszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!