Ha fél liter tejből szeretnék sűrű tejbegrízt főzni, akkor mennyi búzadarát tegyek bele?
Igazából valami tortaféleséget szeretnék alkotni, úgy gondoltam, hogy muffintésztából sütnék karikát, és ezt tölteném be tejbegrízzel és csokipudinggal.
Külön-külön már csináltam mindkettővel, és finom volt, úgyhogy gondoltam, most kombózok egy kicsit :)
Viszont a tejbegrízzel mindig meggyűlt a bajom, mert általában túl hígra sikerült - ekkor szórtam még hozzá grízt, de soha nem tudom a pontos mennyiséget eltalálni, és közepes helyett bekeményedett. Ha nem lett túl híg, akkor meg egyből kemény lett, de a pont jó mennyiséget nem tudtam még eltalálni. Finom volt a torta így is, csak széthullott az öreg gríz miatt.
Olyat szeretnék most készíteni, ami nem túl kemény, de azért dermedés után megáll a tortán, nem folyik szét.
az én receptem a Parfé szelet krémjéhez, fél liter tejben
5 púp. ek.búzadarát megfőzni.ez viszonylag kemény lesz, de kihűlve össze kell keverni már kikevert 25 deka margarin, és 25 deka cukor, 2 vaniliáscukor keverékével. géppel nagyon könnyű, és egy isteni finom stabil fehér krém lesz belőle, ami akár tortába is mehet.
szoktam 5 deka kapuccinoport (csokis, fél csomag instant)
is belekeverni, egy kis rumaromát, vagy 1-2 kanál rumot, akkor megint egy más ízű nagyon finom krém lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!