Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell barnamartast...

Hogyan kell barnamartast keszinteni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 8. 23:04
 1/2 anonim ***** válasza:
53%
Azapróra vágott ritka borjú és marhacsontot egy kevés zsírban barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, vöröshagymát, gombaszárat, és tovább pirítjuk. Ezután kristálycukrot adunk hozzá, amelyet aranysárgára pirítunk a többi anyaggal együtt. A cukor pirítás után paradicsompürét adunk a lepirított anyagokhoz, amit rozsdabarna színig pirítunk. A paradicsompürével együtt porítjuk a fűszereket: kakukkfű, babérlevél, egész bors, továbbá a fokhagymát és szalonnabőrt. Az egészet felöntjük csontlével. Sóval ízesítjük. Lassan 3-4 órán át főzzük. A kész mártást száraz rántással sűrítjük. Lassan kiforraljuk, szitán áttőrjük. A mártást átszűrhetjük még sűrű szövésű ruhán. Az átszűrt mártást gondosan lezsírozzuk, vörösbor hozzáadásával kiforraljuk. nagyjából enny. :D jó szórakozást,,ha gondolod küldök egy anyaghányadot is,bár szerintem miután elolvasod elmegy a kedved az egésztől :D
2009. máj. 9. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

# 7 dkg füstölt szalonna

# 3 dkg zsír

# 5 dkg cukor

# 30 dkg leveszöldség

# 1 kis fej vöröshagyma

# 15 dkg paradicsompüré

# 10 dkg liszt

# 2 dl vörösbor

# 2 babérlevél

# 1 kávéskanál kakukkfű

# 1 kávéskanál mustár

# 1 csipet só

# 1 liter erőleves


Elkészítés: A felkockázott, kisütött szalonna zsírján pirítsd barnára a cukrot, majd add hozzá a vékony karikára vágott zöldséget és az apróra vágott hagymát. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve pirítsd 5-10 percig (míg zsírjára sül). Ekkor add hozzá a paradicsomot, a fűszereket, és pirítsd további 2-3 percig. Közben a zsíron készíts barna rántást, engedd fel a borral és a húslevessel (a levest csinálhatod 2 kockából is), majd ezt add a zöldségekhez. E mártásalapot hosszan forrald ki, szedd le a zsírját, szűrd le (lehetőség szerint törd át szitán a zöldség javát is), majd lassú tűzön főzd, míg eléggé besűrűsödik.

2009. máj. 9. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!