Hogyan kell barnamartast keszinteni?
Hozzávalók:
# 7 dkg füstölt szalonna
# 3 dkg zsír
# 5 dkg cukor
# 30 dkg leveszöldség
# 1 kis fej vöröshagyma
# 15 dkg paradicsompüré
# 10 dkg liszt
# 2 dl vörösbor
# 2 babérlevél
# 1 kávéskanál kakukkfű
# 1 kávéskanál mustár
# 1 csipet só
# 1 liter erőleves
Elkészítés: A felkockázott, kisütött szalonna zsírján pirítsd barnára a cukrot, majd add hozzá a vékony karikára vágott zöldséget és az apróra vágott hagymát. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve pirítsd 5-10 percig (míg zsírjára sül). Ekkor add hozzá a paradicsomot, a fűszereket, és pirítsd további 2-3 percig. Közben a zsíron készíts barna rántást, engedd fel a borral és a húslevessel (a levest csinálhatod 2 kockából is), majd ezt add a zöldségekhez. E mártásalapot hosszan forrald ki, szedd le a zsírját, szűrd le (lehetőség szerint törd át szitán a zöldség javát is), majd lassú tűzön főzd, míg eléggé besűrűsödik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!