Valaki írna egy finom és egyszerű süti receptet?
2 pohár tejfel
45 dkg liszt (fele finom, fele rétes)
20 dkg margarin
30 dkg cukor
2 tojás
1 zacsi vaniliás cukor
1,5 zacsi sütőpor
fél mokkáskanálnyi só
5 dkg darált dió
A margarint olvaszd fel, ha langyos de folyós, keverd el benne a cukrot majd a tojásokat, végül a tejfelt.
A lisztbe tedd a sütőport, sót, vaniliás cukrot és keverd az előbbi folyékony masszához. Kb.25X40 cm-es sütőformába tegyél sütőpapirt és öntsd bele a tésztát, a tetejére szórd rá a darált diót. Előmelegitett sütőben,gázsütőben 3. fokozaton kb 40 percig süsd. Villany 180-200 C-on.
Ha egy kissé hült, hints rá kakaóporos és porcukros keveréket és hosszúkás hasábokra vágd fel.Jó étvágyat!
villámgyors bögrés sütik és még a mérleggel sem kell vacakolni:
Ez olcsó, egyszerű és finom:
1 kefír (2 dl-es)
2 kefíres pohár liszt
1 kefíres pohár cukor (lehet kicsit kevesebb is)
1 kefíres pohár étolaj
2 egész tojás
1 cs vaníliás cukor
1/2 sütőpor, reszelt citromhéj
bármilyen darabolt gyümölcs, dió, mazsola, csokidarabok belemehet, mindennel finom.
kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntöm és kb 180 fokon sütöm.
tiramisu
babapiskotával kibéleled a tálat, főzöl kávét (instant is lehet) abba teszel amarettó likőrt, leöntöd a piskótákat, főzöl pudingot , mondjuk vaniliásat -maszkarpóne sajt helyett jó (van főzés nélküli puding is) és leburítod vele a piskótákat. amikor meghül berakod a hűtőbe és állni hagyod fél napig.
lehet a tetjét megszórni egy kis kakaóval, dísziteni kávészemekkel, vagy tejszinhabbal.
van egy másik
háztartási kekszel kibélelsz egy torta formát, vagy tepsit, joghurtot vagy tejfölt összekeversz egy kis vaniliás cukorral, porcukorral, tejszinhabbal, mait jól fel kell verni, hogy krémes legyen, teszel bele habfixálót, konzerves vagy igazi gyümölcsdarabokat, ráöntöd a kekszre, és zselatint főzöl a tetejére. vigyázz mert ha meghül hamar megköt.
ez hideg és gyors süti, azonnal berakhatod a hűzőbe, mikor összeérnek íz ízek és kicsit összeáll akkor lehet szelni.
vagy darált kekszet összekeversz kis kakaóval, porcukorral, öntesz bele rumot, mazsolát, darált diót, tejet, ebből masszát gyúrsz és sütőformába, mondjuk őzgerinc formába beleteszed (kizsírozás után, rá a fóliát és úgy bele a massza) hűzőbe teszed, mikor kiveszed kifordítod a formából, szórhatsz rá kókuszreszeléket és már szelheted is.
van egy édesség, ami nem sütemény.
hipp hopp tészta a neve. kifőttésztát kifőzől, belerakod a tepsibe, teszel rá túróz, tejfölt, szórsz rű mazsolát, cizromhéjat, kis vaniliás cukrot is rakhatsz a tejfölbe,
meg porcukrot h édesebb legyen, ezeket ráöntöd a tésztára, berakod a sütőbe, 20-30 percig sütöd és kész a tészta, szelheted is
ízlés szerint lehet lekvárral is enni
Svéd gyümölcstorta (Jó kis linzertészta, bármihez finom, még natúr keksznek is!)
A tésztához:
75 g olvasztott vaj (vagy ugyanennyi étolaj)
2 dl liszt (zabpehelylisztből még finomabb!)
fél dl cukor (lehet kristálycukor is)
sütőpor, egy csipet só
A tetejére (bármilyen gyümölccsel csinálhatod valójában):
3-4 piros alma
15 dkg szeder és málna
20 dkg sárgabarack
Elkészítése:
A tésztához való száraz dolgokat összekevered, aztán hozzá az olvasztott vajat vagy étolajat és összegyúrod. Ne lepődj meg az állagán, mert rendesen darabos lesz, de úgy jó. Végül tortaformába nyomkodod (nem gyümölcstortának valóba), ha nincs, egy közönséges tepsi is megteszi.
A gyümölcs:
Az almát félbe vágod, a magját kivágod, vékonyra szeleteled, de a szép piros héját hagyd rajta (ha nem zavar). A legkülső kör ebből álljon, alaposan fedje a tésztát. Ahol az alma a legszélén nem fedi a tésztát, oda szedret rakj, és az alma után, belülről 2 sor szedret ismét, ezután málnát, amíg van hely, váltogasd. A sárgabarackot villával vagy valami konyhai géppel pépesítsd, lehet egy kicsit darabos. Kend be vele az almát, nehogy kiszáradjon. 250 °C-on 20-25 percig sül.
Bármilyen gyümölccsel csinálhatod, de tehetsz rá tórós krémet vagy lekváros-mákosat, csokis-diósat is. Csak a fantáziád szab határt! És elképesztően finom!
Csak arra ügyelj, hogy a zsiradék tényleg zsiradék legyen, mert amikor először csináltam, light margarin volt itthon, miután fölolvadt, kiderült, hogy csak egy rakás víz meg állományjavító (és egyéb szemét, mint a margarin általában). Azóta olajjal csinálom, az úgyis mindig van itthon. :)
Jó étvágyat!
Tejfölös süti
Hozzávalók: háztartási keksz, cukor, tejföl, valamilyen gyümölcs, tortazselé
Egy kapcsos tortaforma aljára lerakok egy réteg kekszet. 3 nagy pohár tejfölt kikeverek 15 kanál cukorral, majd a kekszre öntöm kb. az 1/3-át. Majd ismét egy réteg keksz, tejfölből megint 1/3-ad. Addig rétegzem, amíg elfogy a tejföl. A tetejére keksz kerül. A szélére is rakok kekszet, így kialakul egy kis mélyedés, ahová a gyümölcsöt teszem. Ez lehet bármilyen idény gyümölcs, majd beteszem a hűtőbe és 3-4 órán keresztül hagyom állni. Ha rögtön ráönteném a tortazselét, leszivárogna az aljára, így, hogy a hűtőben már megdermedt a tejföl, nem fog. 4 óra múlva kiveszem a hűtőből és elkészítem a tortazselét a tetejre és ráöntöm. Hűtőben tárolom.
Amikor én először hallottam ezt a receptet, nem gondoltam, hogy ennyire finom. A tejföl és a cukor keverékéből nagyon finom krémes töltelék lesz. Szerintem egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!