Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Almás-fahéjas téát, hogy...

Almás-fahéjas téát, hogy csináljak házilag?

Figyelt kérdés
Van szárított almahéjam (nyári almából), egész fahéjam, szegfűzegem. Ezeket betettem egy olyan hmmmmm (nem tudom, hogy hívják)-ba és sehogy sem akar rendes színe lenni a víznek.
2011. nov. 10. 16:50
 1/3 rui84 válasza:

Hát fogod azt a sárga, száraz izét (almaszirom)a kis, barna izével (egész szedfűszeg) és egy kb 1 liter forrásban lévő átlátszó izével (víz) teli bármilyen színű izébe (teafőző) beleteszed, és kb 10-15 percig forralod. Kb a 8. percnél szórd bele azt a kis barna port (fahéj), és kész az a barnás izé (almás fahéjas tea).


Egyébként, ha beleteszel friss almát, úgy még finomabb!

(természetesen pucold meg és vágd gerezdekre.)


:-)

2011. nov. 12. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Próbáltad már ezt az... izét? :D
2011. nov. 12. 21:33
 3/3 rui84 válasza:
Ja kihagytam a leírásból a fekete teát. Egyébként Igen. :-)
2011. nov. 13. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!