Almás-fahéjas téát, hogy csináljak házilag?
Figyelt kérdés
Van szárított almahéjam (nyári almából), egész fahéjam, szegfűzegem. Ezeket betettem egy olyan hmmmmm (nem tudom, hogy hívják)-ba és sehogy sem akar rendes színe lenni a víznek.2011. nov. 10. 16:50
1/3 rui84 válasza:
Hát fogod azt a sárga, száraz izét (almaszirom)a kis, barna izével (egész szedfűszeg) és egy kb 1 liter forrásban lévő átlátszó izével (víz) teli bármilyen színű izébe (teafőző) beleteszed, és kb 10-15 percig forralod. Kb a 8. percnél szórd bele azt a kis barna port (fahéj), és kész az a barnás izé (almás fahéjas tea).
Egyébként, ha beleteszel friss almát, úgy még finomabb!
(természetesen pucold meg és vágd gerezdekre.)
:-)
2/3 A kérdező kommentje:
Próbáltad már ezt az... izét? :D
2011. nov. 12. 21:33
3/3 rui84 válasza:
Ja kihagytam a leírásból a fekete teát. Egyébként Igen. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!