Miért esik össze minden sütőporos sütim, miután kész és kiveszem a sütőből? Pedig olyan szépen feljön.
Ok, tudom, hogy nem szabad nyitogatni, de 2 lehetőségem van...Nem nézek rá és még jobban odaég vagy kénytelen vagyok rákukkantani néha és esetleg időben kikapom, feltéve hogy átsült. Ma pl. bögrés sütit készítettem. Szépen fel is jött (kivételesen nem esett össze, benn lett hagyva a sütőben, miután kikapcsoltam), de az istenért sem akart átsülni. Tiszta kozmás lett kívülről, amikor még belül folyós volt, pedig amikor betettem, 3-as fokozaton volt, később 1-esre levettem és a recept 180 fokot írt (nem tudom, a 8 fokozatú sütőn ez hányadiknak felel meg).
Csak alul melegítős a sütő. Más is javasolta már a cserepes megoldást, beszerzek párat, hátha segít. Amúgy hússütésnél nincs gond, csak a süti kozmál mindig oda. Pedig a receptekben leírt mennyiségű adagokat teszem bele. Lehet a tepsi sem az igazi, vagy a hozzávalók...
Én vagyok a "cserepes". Az én gázsütőm is kb. 20 éves. 8 fokozatos. és a 180 C az a 3-as fokozatán van. Ebbe nem kellett cserepet tenni, de az előző sütőnkben volt.
Jól zár a sütőd ajtaja? A nagyobb sütő fokozaton alulról ezért megéghet, felülről viszont elszökik a hő és ezért maradhat nyers a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!