Mirelit zöldségből fonom salátát hogy?
főleg olcso megoldás érdekelne. olyan ami esetleg másnap, vagy még harmadnap is fogyaszthato lesz hutőből. ezért kilőve a majonézes vagy kefires dolog, az nem volt jo már másnap sem nekem.
wok-om nincs, de sima serpenyő igen ha kell. szojaolajjal csinaljam? mennyibe kerül?
Na ez engem is érdekelne. Imádom a majonézes változatot de az valóban nem olyan fényes másnak kefireset még nem próbáltam.
Segíteni nem segítettem, de figyelem a válaszokat. :)
fejtett babbból hagymás babsaláta. babot megfőzni, salátalébe tenni egy kis lilahagymával.
salátalé nálunk cukros-ecetes-sós víz.
párold meg oliva olajon a zöldségeket, amit szeretsz, tedd több kis edénybe, és mindig csak arra az adagra tegyél majonézt, vagy egyéb öntetet, amit éppen meg tudsz enni.a majonézen kívül
fokhagymás-kapros-tejfölös öntet,fűszeres kecsap. ...stb,stb.
én kínai zöldséges rízstésztát szoktam csinálni
A zöldséget leforrázom majd serpenyőbe dobom nagyon kevés olajon párolom 1-2 percig és fűszerezem. Felöntöm egy kis keménzítős vízzel. Ezalatt elkészítem a rízstésztát (fél percre forró vízbe áztatom). Hozzáadom a tésztát. Hangulat szerint rakok hozzá szójaszószt. piritom még 1 percig kb.
Ha tojást is rakok bele, akkor azt előre elkészítem (kb mint az omlett nagyon-nagyon kevés olajon és vékonyra) és cafatolom. Útoljára adom hozzá a zöldséges tésztához.
Nálunk ez kedvelt könnyű - gyors - olcsó vacsi. Egyfajta meleg tésztasali.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!