Köret helyett milyen salátát csinájak? Mit tegyek bele?
Majonézes saláta is lehet:kukorica, borsó,répa,alma, krumpli.
Lehet kapni ilyen vegyes saláta keveréket és teszel rá öntetet vagy úgy natúr
A Findus-nak van néhány variációja Wok-nak hívják (mirelit), én a Chinese-t és a Malaysia-t szeretem a legjobban, serpenyőben megpárolod vagy megpirítod egy kicsit.
Vagy tonhalsali: kicsire összekockázol: kígyóuborka (1), újhagyma (2), kaliforniai paprika (1), trappista sajt (1), tonhalkonzerv(2), citrom (2).
Vagy nagyon finom a sopszka-saláta is.
Salátareceptek:
Nyers zöldségeket: salátát, uborkát, retket, v.hagymát, lila hagymát, fokhagymát, pórét, paradicsomot, paprikát, kaliforniait, üveges gombát(leve nélkül),
mirelit zöldségeket megmikrózva vízzel/kis leveskockával(kukorica, z.bab, borsó, brokkoli..), kevert mirelit zöldségeket(ezt már írták, azok nagyon jók), főtt karfiolt, főtt répát..., házi csalamádé-káposztát, kovászos uborkát, savanyú kapit...
A salátát nyugodtan megveheted, én pl. szűrőben tárolom a hűtő felső polcán(a fél polcot mondjuk majdnem elfoglalja egy nagyobb darab..:), és naponta szépen 3-4 levélkét elhasználsz, így nekem 1-2 hétig simán bírja, semmi baja nincs.
Csinálhatsz tepsis zöldségeket(olajozott tepsi, rá a fűszerezett, pici olajjal meglocsolt vegyes zöldség, rá alufólia, sütőbe 4-5-ösön 30-40 perc alatt kész), párolhatsz teflonserpenyőben pici olajon zöldségeket..
Dresszingnek meg ha akarsz rakhatsz a nyers zöldséges salátákra joghurtot, kefírt, ivót, mustárt, különböző fűszerekkel(kapor, fokhagyma, bors, pici piros arany...), én mindig rakok hozzá pár csepp éd.szert is..
Egyszer-egyszer vegyél a piacon termelőtől finom savanyúkáposztát, akár nyersen, akár egy kicsit megpárolva
finom húsok mellé, és nagyon egészséges.
Sütőben süssél céklát, úgy, mint a héjas krumplit. nagyon finom köretnek.
vagy vízben is megfőzheted a céklát, egy hagyma, pár babérlevél, kömény, egészbors, só társaságában.
jól átveszi a fűszerek ízét, hagyományos ecetes-cukros salátának is nagyon finom, de csak magában is fogyasztható.
a kínai kel is nagyon finom salátanak. bár az is jó nagy, sokáig tárolható hűtőben.
egy negyedet összevágsz, hozzáreszelsz egy kis répát, almát, egy darab pórét, megfűszerezed ízlésed szerint, pár diógerezd is mehet bele. így is finom, de valamilyen joghurtos öntettel is ki lehet egészíteni. pl. kaprossal, de csakis otthon készítettel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!