Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lefagyasztottam a répát és...

Lefagyasztottam a répát és miután kiolvadt elég gumis az állaga! Az baj? Lehet azzal kezdeni valamit? Párolt zöldségnek szántam volna.

Figyelt kérdés
2011. nov. 8. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Semmit. Párold nyugodtan, jó lesz.

Én sosem engedem ki, hanem rögtön, fagyottan megy a fazékba.

2011. nov. 8. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem lesz rossz íze?Elég pocsékul néz ki!:-s
2011. nov. 8. 14:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, minden fagyasztott dolgot fagyosan kell elkésziteni. Pl. a borsót is forró vizbe kell tenni fagyosan, mert "megedződik"- és kemény marad. A Te esetedben forró zsiradékra kellett volna tenni, fagyosan a zöldséget.

Utána már lehet szép lassan, fedő alatt párolni. de tényleg ne add fel, még jó lehet.

2011. nov. 8. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
baja nincs,de en sem szeretem lefagyasztani,pont ezért! mas lesz az allaga akar ha csak huslevesbe teszed!nem ropogos hanem puha vizes allagu marad!!de hal istennek az ize bele kerül a levesbe!
2011. nov. 8. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

jómagam én sem fagyasztok le répát, de a mirelit fr.saláta és a mexikói mix mindig tökéletes, roppanós marad. én is fagyosan kezdem zsíron párolni.

sajnos rosszul kezdted, azzal, hogy kiolvasztottad.próbáld meg pár csepp citromlével meglocsolni, hátha visszakeményedik. csak tipp, mert

pl a tököt, zöldbabot meg szoktam félidőben ecetezni egy picit, hogy ne főjön szét.

2011. nov. 8. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Évek óta fagyasztok szinte minden zöldségfélét.

Fagyosan rakom akár a zsírba, akár a levesbe, és mindig olyan, mint nyáron a frissen főzött.

2011. nov. 8. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha le van fagyasztva a s.répa, akkor fagyosan teszem fel párolódni is, más kérdés, hogy nem túl jó fagyasztottat felhasználni, mert az állaga sosem lesz olyan, mint a frissé. Az íze viszont megmarad.
2011. nov. 8. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!