Lefagyasztottam a répát és miután kiolvadt elég gumis az állaga! Az baj? Lehet azzal kezdeni valamit? Párolt zöldségnek szántam volna.
Semmit. Párold nyugodtan, jó lesz.
Én sosem engedem ki, hanem rögtön, fagyottan megy a fazékba.
Igen, minden fagyasztott dolgot fagyosan kell elkésziteni. Pl. a borsót is forró vizbe kell tenni fagyosan, mert "megedződik"- és kemény marad. A Te esetedben forró zsiradékra kellett volna tenni, fagyosan a zöldséget.
Utána már lehet szép lassan, fedő alatt párolni. de tényleg ne add fel, még jó lehet.
jómagam én sem fagyasztok le répát, de a mirelit fr.saláta és a mexikói mix mindig tökéletes, roppanós marad. én is fagyosan kezdem zsíron párolni.
sajnos rosszul kezdted, azzal, hogy kiolvasztottad.próbáld meg pár csepp citromlével meglocsolni, hátha visszakeményedik. csak tipp, mert
pl a tököt, zöldbabot meg szoktam félidőben ecetezni egy picit, hogy ne főjön szét.
Évek óta fagyasztok szinte minden zöldségfélét.
Fagyosan rakom akár a zsírba, akár a levesbe, és mindig olyan, mint nyáron a frissen főzött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!