Lefagyasztottam egy egész csomag bacon szallonnát. Elővettem, mert az ebédhez kellett kevés belőle, azt le is vágtam, aztán elfelejtkeztem a maradékról és felolvadt mostanra az egész! Mi tegyek?
Szerintem semmi baja nem lesz, ha visszafagyasztod! De akár fel is használhatod, ha már elővetted. Legközelebb meg kisebb csomagokra oszd, ha nem tudod mind elhasználni!
Én szoktam csirkemájat tekerni bacon szalonnába, és úgfy megsütni, franciasalival finom!
Nem lehet visszafagyasztani!!! A bacon kb. füstölt nyers hús.
Én ezt csináltam egyik nap, nagyon finom lett:
A zöldbabot leforrázzuk enyhén sós vízzel, és pár percig főzzük. (Nem kell teljesen megfőzni.) Egy üvegtálat vagy tepsit kibélelünk bacon szalonnával úgy, hogy a szalonna oldalt lelógjon, hogy vissza lehessen majd hajtani. A zöldbabot leszűrjük, felét a szalonnára öntjük. A paradicsomot felkockázzuk, a zöldbabra szórjuk. Ráöntjük a maradék babot, és ráhajtogatjuk a szalonnát. A tetejét megkenjük tejföllel. Addig sütjük kb. 200 fokon, míg a szalonna és a tejföl is megpirul. Rászórjuk a reszelt sajtot és pár percre visszatesszük a sütőbe.
A szalonna ellenére nagyon könnyű étel.
Hozzávalók:
1 kg sárga- és zöldhüvelyű zöldbab vegyesen
3 db paradicsom
25 dkg szeletelt bacon szalonna
1 doboz tejföl
15 dkg reszelt trappista sajt
kevés só
De szeretjük a hagymás-baconos rántottát, a szalonnába göngyölt májat, és köretnek is használhatod, zöld hüvelyű babot veszel (fagyasztott, ami nincs feldarabolva), megpárolod félig, aztán egy-egy csokor babot szalonnába tekersz és sütőben megsütöd. Nagyon finom az is, bármilyen hússal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!