Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rengeteg tojás van itthon....

Rengeteg tojás van itthon. Mit javasoltok? A következők kilőve: tojásos tészta, intelligens krémes, madártej, rántotta, omlett. Szóval a nagyon nyilvánvalók.

Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 20:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Gyúrj vele sok tésztát, és tedd el száraztésztának!


Szeretném megtudni, mi az az intelligens krémes?

2009. máj. 8. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
tegnap 21:43 Úgy,mint a normális pörköltet. Keményre főzöd a tojást, addig elkészíted a pörkölt-alapot, felszeleteled a tojást,bele az alapba, kettőt rottyan és kész.Mi főtt/tört krumplival esszük.
2009. máj. 8. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én sonkás tojásom


12 darab tojás, egy deci tejföl, egy nagy tubus(nem doboz)majonéz, 25 gramm zselatin.

töltelék: koviubi, sonka, bármi.


a tojásokat megfőzöd, bele a turmixgépbe, a tejföllel a majonézzel, sóval borssal, 1 deci vízben feloldott zselatinnal összekevered. Őzgerinc formába(amit kibélelsz folpakkal)beleöntöd a felét, rárakod az általad választott tölteléket, és a másik felével leöntös.hagyod megdermedni és szeleteled.


Isteni, eknyérre is lehet kenni, én pirítóssal szoktam tálalni, vagy húshoz köretként, vagy csak magában is laktató.

Hamar elkapkodják:)

2009. máj. 8. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
palacsintát is csinálhatsz vagy piskótát.
2009. máj. 8. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
A tojáspörköltnél mindenképp próbáld meg a paradicsompüréset!1-2 dl. Szerintünk csak úgy az igazi.
2009. máj. 8. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Írtad, hogy rántottát ne, de ez végül is nem teljesen az.

Felraksz hagymát pirítani, teszel bele karikákra vágott füstölt kolbászt, arra ráöntesz 1 babkonzervet, esetleg aprítasz bele 1-2 paprikát, 2-3 evőkanálnyi főtt rízst is adhatsz hozzá, végül leöntöd egy jó adag felvert tojással. Persze fűszerezed, ízlés szerint. Mi nagyon szeretjük.

2009. máj. 8. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Intelligens krémes az egy sütemény, egy masszát kell kikeverni, és beleönteni a tepsibe, és ennek csak az alja és a teteje sül meg tésztaszerűen, a közepe lágyan krémes marad.

Nagyon finom, és érdekes.

2009. máj. 8. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

- Tojásos rántotta (lappföldi recept) - a 6-10 percig főtt keménytojásokat apró kockára vágom - az sem baj, ha a sárgája szétmállik -, és a hagyományos rántottába, még a tűzön, tehát összeállása előtt belekeverem.

- Rántottás tojás (szintén Finnországból) - ebben az esetben a felvert nyers tojásba, piros paprika hozzáadásával színezett kész rántottát keverünk, amit előzőleg csíkokra vágtunk. Picit pepecses, de nem olyan unalmas, és íznek is új.

- lilahagymás, sárgarépás rántotta - a hagymát hosszú, a sárgarépát hosszú, és negyon vékony csíkokra vágom. Hagyományos módon együtt pirítom, majd amikor a hagyma már üveges, ráöntöm a felvert tojást. A sárgarépa természetesen kicsit nyers marad, de az benne az érdekes.

- uborkás rántotta - papírvékonyra szeletelt csemegeuborkával, a fenti módon, a fentihez hasonló roppanós hatással

- "görbe tükör" tojás - a fehérjét, és a sárgáját külön külön felverem, ez utóbbit kevés tejjel. Előbb a fehérjét kezdem el sütni, majd amikor már kezd összeállni, belecsorgatom a sárgáját, és lefedve engedem megdermedni.

- Bölcs tojás: Az óvatosan, egyenként különválasztott sárgáját - gondosan ügyelve arra, hogy ne essen szét - kevés ecetes, sós vízben főzni kezdjük addig, amíg a burka össze nem áll, és már nem folyik szét. A fehérjét a fenti módon kezdjük el sütni, majd ráhelyezzük a sárgáját is, megfőzzük.

- Mustáros tojáskrém: a 10 percig főzött kemény tojások péppé nyomott sárgáját 1-1 arányban vajkrémbe, vajba esetleg teljes margarinba keverjük. Majorannával és nagyon erős mustárral ízesítjük. Végül piros és zöld színű paprika csíkokat keverünk bele, valamint a fehérjét, amit szintén hosszúkásra vágtunk.

- Burgonyás rántotta - a hagyományos hagymás ránottába, menet közben, apró kockákra vágott főtt krumplit, és jó színt adó pirospaprikát keverünk.

- Zöldséges rántotta - ugyanez 3-4 féle főtt zöldséggel, pirospaprika nélkül. (Itt persze nem éri meg pepecselni, a levesből kivet és félretett zöldségeket érdemes felhasználni.)

2009. máj. 8. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/32 anonim ***** válasza:
95%
Húha, ez nem semmi!
2009. máj. 8. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/32 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Sokat ki fogok próbálni!!! Minden jót!
2009. máj. 8. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!