Rengeteg tojás van itthon. Mit javasoltok? A következők kilőve: tojásos tészta, intelligens krémes, madártej, rántotta, omlett. Szóval a nagyon nyilvánvalók.
Gyúrj vele sok tésztát, és tedd el száraztésztának!
Szeretném megtudni, mi az az intelligens krémes?
Az én sonkás tojásom
12 darab tojás, egy deci tejföl, egy nagy tubus(nem doboz)majonéz, 25 gramm zselatin.
töltelék: koviubi, sonka, bármi.
a tojásokat megfőzöd, bele a turmixgépbe, a tejföllel a majonézzel, sóval borssal, 1 deci vízben feloldott zselatinnal összekevered. Őzgerinc formába(amit kibélelsz folpakkal)beleöntöd a felét, rárakod az általad választott tölteléket, és a másik felével leöntös.hagyod megdermedni és szeleteled.
Isteni, eknyérre is lehet kenni, én pirítóssal szoktam tálalni, vagy húshoz köretként, vagy csak magában is laktató.
Hamar elkapkodják:)
Írtad, hogy rántottát ne, de ez végül is nem teljesen az.
Felraksz hagymát pirítani, teszel bele karikákra vágott füstölt kolbászt, arra ráöntesz 1 babkonzervet, esetleg aprítasz bele 1-2 paprikát, 2-3 evőkanálnyi főtt rízst is adhatsz hozzá, végül leöntöd egy jó adag felvert tojással. Persze fűszerezed, ízlés szerint. Mi nagyon szeretjük.
Intelligens krémes az egy sütemény, egy masszát kell kikeverni, és beleönteni a tepsibe, és ennek csak az alja és a teteje sül meg tésztaszerűen, a közepe lágyan krémes marad.
Nagyon finom, és érdekes.
- Tojásos rántotta (lappföldi recept) - a 6-10 percig főtt keménytojásokat apró kockára vágom - az sem baj, ha a sárgája szétmállik -, és a hagyományos rántottába, még a tűzön, tehát összeállása előtt belekeverem.
- Rántottás tojás (szintén Finnországból) - ebben az esetben a felvert nyers tojásba, piros paprika hozzáadásával színezett kész rántottát keverünk, amit előzőleg csíkokra vágtunk. Picit pepecses, de nem olyan unalmas, és íznek is új.
- lilahagymás, sárgarépás rántotta - a hagymát hosszú, a sárgarépát hosszú, és negyon vékony csíkokra vágom. Hagyományos módon együtt pirítom, majd amikor a hagyma már üveges, ráöntöm a felvert tojást. A sárgarépa természetesen kicsit nyers marad, de az benne az érdekes.
- uborkás rántotta - papírvékonyra szeletelt csemegeuborkával, a fenti módon, a fentihez hasonló roppanós hatással
- "görbe tükör" tojás - a fehérjét, és a sárgáját külön külön felverem, ez utóbbit kevés tejjel. Előbb a fehérjét kezdem el sütni, majd amikor már kezd összeállni, belecsorgatom a sárgáját, és lefedve engedem megdermedni.
- Bölcs tojás: Az óvatosan, egyenként különválasztott sárgáját - gondosan ügyelve arra, hogy ne essen szét - kevés ecetes, sós vízben főzni kezdjük addig, amíg a burka össze nem áll, és már nem folyik szét. A fehérjét a fenti módon kezdjük el sütni, majd ráhelyezzük a sárgáját is, megfőzzük.
- Mustáros tojáskrém: a 10 percig főzött kemény tojások péppé nyomott sárgáját 1-1 arányban vajkrémbe, vajba esetleg teljes margarinba keverjük. Majorannával és nagyon erős mustárral ízesítjük. Végül piros és zöld színű paprika csíkokat keverünk bele, valamint a fehérjét, amit szintén hosszúkásra vágtunk.
- Burgonyás rántotta - a hagyományos hagymás ránottába, menet közben, apró kockákra vágott főtt krumplit, és jó színt adó pirospaprikát keverünk.
- Zöldséges rántotta - ugyanez 3-4 féle főtt zöldséggel, pirospaprika nélkül. (Itt persze nem éri meg pepecselni, a levesből kivet és félretett zöldségeket érdemes felhasználni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!