A babot mindig külön főzitek meg?
Pl a gulyásba.
És a tésztát is mindig külön főzitek a husileveshez?
Beáztatom, majd leöntöm, és tiszta vízben teszem fel főzni. Aztán beízesítem. Ha külön főzném meg, nem lenne jellegzetes bab íze a bablevesnek.
A húsleveshez a tésztát külön főzöm, pláne nyáron. De ha ragulevest főzök,akkor a levesbe főzöm bele.
a babgulyásba én is beáztatott, de leöblített babot teszek, akkor, amikor a hús már kiadta a levét és pörkölt stádiumba került. zöldséget akkor, ha már mindkettő puha, legvégén a csipetkét.
a húslevesbe külön főzöm ki a tésztát.
ragulevesbe a legvégén belefőzöm.
Mindig a főzési idő-szükségletnek megfelelő sorrendben rakom bele a főzni-valókat.
Pl. babgulyás esetén (marhahúsból), akkor először a marhát, ha kb. fél-fövésben van, akkor a beáztatott babot, ha az is félfövésben van, akkor a zöldséget, amikor az is majdnem kész, akkor a tésztát.
Sertéshús esetén először a babot, utána a husit, a többi az előbbi sorrendben jön.
Húsleves esetén azért célszerű külön edényben főzni a tésztát, mert abból általában mindig marad, és a tészta megissza a lét a hűtőben (Zugivó!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!