Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A babot mindig külön főzitek meg?

A babot mindig külön főzitek meg?

Figyelt kérdés

Pl a gulyásba.

És a tésztát is mindig külön főzitek a husileveshez?


2011. nov. 6. 14:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem főzöm meg hanem csak beáztatom a babot, és amikor puhább zsutty bele a levesbe, a tésztát a levesbe főzöm ki, az 4-5 perc alatt megvan.
2011. nov. 6. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
De elég fekete leve van, ha megfőzöd a babot a levesben, nem?
2011. nov. 6. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Beáztatom, majd leöntöm, és tiszta vízben teszem fel főzni. Aztán beízesítem. Ha külön főzném meg, nem lenne jellegzetes bab íze a bablevesnek.

A húsleveshez a tésztát külön főzöm, pláne nyáron. De ha ragulevest főzök,akkor a levesbe főzöm bele.

2011. nov. 6. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

a babgulyásba én is beáztatott, de leöblített babot teszek, akkor, amikor a hús már kiadta a levét és pörkölt stádiumba került. zöldséget akkor, ha már mindkettő puha, legvégén a csipetkét.

a húslevesbe külön főzöm ki a tésztát.

ragulevesbe a legvégén belefőzöm.

2011. nov. 6. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindig a főzési idő-szükségletnek megfelelő sorrendben rakom bele a főzni-valókat.

Pl. babgulyás esetén (marhahúsból), akkor először a marhát, ha kb. fél-fövésben van, akkor a beáztatott babot, ha az is félfövésben van, akkor a zöldséget, amikor az is majdnem kész, akkor a tésztát.

Sertéshús esetén először a babot, utána a husit, a többi az előbbi sorrendben jön.


Húsleves esetén azért célszerű külön edényben főzni a tésztát, mert abból általában mindig marad, és a tészta megissza a lét a hűtőben (Zugivó!)

2011. nov. 6. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!