Mi a véleményed és a tapasztalaod a teljes kiörlésű lisztről?
Tudom, hogy egészségesebb mint a fehér liszt, ugyan akkor sütésnél vagy főzésnél mennyivel másabb állagot vagy ízt ad az ételeknek?
Orvos által előírt diéán vagyok.Csak teljes kiörlésű liszt az engedett ez idő alatt.Én azt tapasztaltam, hogy nem olyan jó ízre mint a fehér társa és nehezbb vele főzni.Pl. amikor palacsintát sütöttünk, párom fehér liszttel az övét az enyémet teljes kiörlésűvel sütöttük. A hozzávalók mindegyiknál ugyan annyi volt. Lisztből, tojásból és tejböl is. Azt tapasztaltuk, hogy a teljes kiörlésű palacsinta tészáből kevesebb palacsinta lett mint a fehérből.És lehetett érezni a korpa ízét, de ez már melékes, hiszen teljes kiörlésűből készült.Érdekes volt.
Másik észrevétel. Piskótát sütöttünk.A teljes kiörlésű lisztet nehezebben lehetett összekeverni a tojás fehérjével. Tegnap rántással készült ételt főztem. A rántást teljes kiörlésű lisztel készítettem.Elég érdekes ízt adott az ételnek, nem volt finom és azt tapasztaltam, hogy rántáshoz a teljes kiörlésű lisztből többet kell tenni mint a fehérből. Nehezen sűrűsödött be.
Igazából azoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akik használják ezt a lisztet.Hogy pl mihez érdemes főzésnél vagy sütésnél használni és mihez nem.
Köszi a válaszokat!
Palacsinta nekem sem ízlett, még frissen ehető volt, bár én is éreztem benne azt a kesernyés fura ízt, de hidegen már nagyon rossz, rántásnak egyáltalán nem jó, elrontotta a főzeléket. Én már csak kenyér és péksütemény elkészítésénél használom, jó sok pirított maggal egész jó, vagy aprósütikbe, amiket mézzel és fűszerekkel ízesítek.
Rántás helyett vagy a főzelékből kivett zöldség átturmixolása, vagy az étkezési keményítős habarás a megoldás.
a bio Tönkölybúza fehér liszt az nem teljeskiőrlésű. Normál feldolgozott liszt csak tönkölybúzából.
Én szeretem a teljeskiőrl.liszteket, mert azoknak legalább van ízük. Bár még nem próbáltam minden ételhez, pl.édes sütit még nem sütöttem vele, sósat, kenyereket csak ebből csinálok, levesek rántásához-habarásához is ezt, és egyes főzelékekhez is.
Nyilván kicsit több folyadékot igényel, ennek mennyiségét azonban csak a tapasztalat adja meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!