Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljam a spenótot?

Hogy csináljam a spenótot?

Figyelt kérdés
Zsemlésről hallottam ha nincs jó a kifli is?
2009. máj. 6. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:
11%
Tessék..?
2009. máj. 6. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Mirelitből vagy magából a levélből?
2009. máj. 6. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Spenót főzit mirelitből!
2009. máj. 6. 10:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

1 zacskó mirelit spenót

1 l tej

2 tojás

6 főtt tojás (feltét)

2 db zsemle

4-5 kanál liszt

kevés olaj

1 gerezd fokhagyma

csipet só

Elkészítés

1. Olvasszuk fel a mirelit spenótot.

2. A zsemléket vágjuk apró kockákra és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, amivel öntsük le a zsemlét, amit villával törjünk össze.

3. Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor mehet még hozzá egy kevés liszt, ha túl sűrű, akkor olaj.

4. Amikor szép világos a rántás, dobjuk rá a zúzott fokhagymát.

5. Ezekután ráönthetjük a spenótot, gyorsan keverjük el.

6. Egyenként folyamatos kevergetés mellett törjük bele a két tojást és adjunk hozzá egy csipet sót.

7. Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni (továbbra is folyamatos kevergetés mellett).

8. Közben főzzünk ki 6 tojást feltétként.

9. Ha a spenót időközben túl sűrű lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel fel lehet higítani.

10. Főtt tojással tálaljuk.

Tipp:

Ha friss spenótból készítjuk, akkor a levelek kilógó ereit csipkedjük le, majd alaposan mossuk meg és sós vízben tegyük fel főni.Ha kész, leszűrjük és vágódeszkán apróra vágjuk. Innentől már ugyanúgy készítjük, mint a mirelit spenótból.

2009. máj. 6. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Zsemle- és kiflimentes verzió- ezekről ui én még életemben nem hallottam.

Némi liszt fokhagymával megpirít, vízzel felönt, ebbe zuhan a mirelit spenót. Bors, cukor/édesítő, tejfel, habarás, kész.

Ez az alapreceptem. De.

Fokhagyma nélkül is imádjuk, vagy oliván pirított fokhagymával-bazsalikommal is isteni akár tésztaszósznak is pl pirított sonkával.

A sima spenótfőziket időnként nagy kedvvel sűrítem krumplipürével.

Kellemes ízvadászatot! :)

2009. máj. 6. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:-))
2009. máj. 6. 12:14
 7/7 anonim ***** válasza:
A spenótlevelek szárát lecsipkedjük bö vizbe átmossuk a leveleket a homoktol ha megvagyunk egy nagyobb edénybe beletesszük.Felöntjük tejjel ,ezt szemérték (Én 30 dkg friss spenóthoz kb fél liter tejet raktam)utánna még nyakon öntöttem jo 2 dl fözötejszinnel felraktam föni a levelek elég haamr megfonnyadnak tettem bele 3 gerezd fokhagymát kb föztem az egészet 20 percig ha kész leturmixolni visszarakni a tüzre jo 4 ek étkezési keményitö plussz 1 dl fözötejszin ezzel süriteni.Füszernek vegetát és egy kis édesitöt raktam bele igy egészségesebb lett és nagyon finom ,és lehet sztem 50 dkg spenóttal is csin ezt a mennyiséget .Frissböl sokkal finibb, amugy mint fagyasztottbol ,bocsika ha egy kicsit hosszu lett:)
2009. máj. 6. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!