Hogy csináljam a spenótot?
Hozzávalók:
1 zacskó mirelit spenót
1 l tej
2 tojás
6 főtt tojás (feltét)
2 db zsemle
4-5 kanál liszt
kevés olaj
1 gerezd fokhagyma
csipet só
Elkészítés
1. Olvasszuk fel a mirelit spenótot.
2. A zsemléket vágjuk apró kockákra és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, amivel öntsük le a zsemlét, amit villával törjünk össze.
3. Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor mehet még hozzá egy kevés liszt, ha túl sűrű, akkor olaj.
4. Amikor szép világos a rántás, dobjuk rá a zúzott fokhagymát.
5. Ezekután ráönthetjük a spenótot, gyorsan keverjük el.
6. Egyenként folyamatos kevergetés mellett törjük bele a két tojást és adjunk hozzá egy csipet sót.
7. Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni (továbbra is folyamatos kevergetés mellett).
8. Közben főzzünk ki 6 tojást feltétként.
9. Ha a spenót időközben túl sűrű lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel fel lehet higítani.
10. Főtt tojással tálaljuk.
Tipp:
Ha friss spenótból készítjuk, akkor a levelek kilógó ereit csipkedjük le, majd alaposan mossuk meg és sós vízben tegyük fel főni.Ha kész, leszűrjük és vágódeszkán apróra vágjuk. Innentől már ugyanúgy készítjük, mint a mirelit spenótból.
Zsemle- és kiflimentes verzió- ezekről ui én még életemben nem hallottam.
Némi liszt fokhagymával megpirít, vízzel felönt, ebbe zuhan a mirelit spenót. Bors, cukor/édesítő, tejfel, habarás, kész.
Ez az alapreceptem. De.
Fokhagyma nélkül is imádjuk, vagy oliván pirított fokhagymával-bazsalikommal is isteni akár tésztaszósznak is pl pirított sonkával.
A sima spenótfőziket időnként nagy kedvvel sűrítem krumplipürével.
Kellemes ízvadászatot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!