Milyen húsételt ajánlanátok 10 fős vendégség részére? Olyan érdekelne amit előző nap előkészíthetek és aznap már kevés dolgom lenne vele.
Fasírozott, egy kis franciasali, plussz mellé rizs, amit pikk pakk el lehet készíteni frissen:)
Rakott csirkemell, ez is fini hidegen, és így már nincs vele gondod másnap:)
Egyszerű, gyors, isteni finom, laktató:
Egy tepsit kivajazol, és előkészíted a szeletelt húst (pl csirkemell, filézett felsőcomb stb. Fejenként 2 db minimum elfogy).
A húst vékonyan beleforgatod fűszeres lisztbe, pl majoranna vagy rozmaring stb- ami illik a hús fajtájához.
Egymás mellé besorozod a tepsibe, tejföllel bőségesen nyakonöntöd és megszórod reszelt sajttal (akár a maradék félig kiszáradt trappistát is felhasználhatod, vagy ha extra finit akarsz, szakkor keverj bele füstöltet is).
Fóliával letakarva másnap is megsütheted, akkor az igazi, ha már megpirult a sajt és kicsit odakapott a szélén.
Macerásabb a hústűk miatt, de szintén fini:
vegyél egy szép dagadót, keverj ki hozzá valami finom tölteléket (zöldfűszeres, májas, gombás stb - legyen intenzív ízű), töltsd meg. a tetejét gazdagon borítsd kockázott füstölt szalonnával. süsd meg, néha locsolgasd a saját zsírjával.
1 éjjelt minimum álljon hűtőben.
Másnap forrósítsd át, aztán hagyd teljesen kihűlni, mert csak így tudod majd szépen szeletelni (miután kibűvészkedted a hústűket)
vagy kicsit húzósabb árban, de isteni, akár másnap is:
máj baconba tekerve és tepsiben lesütve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!