Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Spagetti tészta van itthon...

Spagetti tészta van itthon ahhoz mit csináljak? Valami szószt, vagy valami finomat tudtok?

Figyelt kérdés
2009. máj. 5. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Olívabogyós-paradicsomos tésztaszósz

Hozzávalók 2 személyre:

# 6-8 darab nagyon érett paradicsom vagy 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv

# 2-3 gerezd fokhagyma

# 10-30 szem zöld és/vagy fekete magozott olajbogyó (mennyiség és szín ízlés szerint)

# olasz jellegű fűszerkeverék

# só

# bors

# kevés olívaolaj

# kevés friss zöldfűszer, pl. bazsalikom (ha akad a háznál)


Elkészítés: Lehetőleg teflon edényben készítsük, mert nem kap oda. A vékony karikákra vágott fokhagymát kevés (olíva)olajon kicsit megfonnyasztunk. Vigyázni kell, mert könnyen odaég! Amikor kész, beletesszük a hámozott, apróra vágott paradicsomokat (konzerv esetén a levét is), majd kb. 5-10 perc alatt jól összerotyogtatjuk. Ezalatt egy kicsit be is sűrűsödik, ezzel már nem lesz gond. Közben az olasz fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítjük. Amikor már megfelelő állagú, beletesszük az apróra (2-3 darabra) vágott olajbogyókat. Egy kicsit még összerottyantjuk, és kész is. Kevés friss, apróra vágott bazsalikom a végén nagyon jót tesz neki.


Megjegyzés:

Ezt a szószt a 90 napos diétát végzők is fogyaszthatják szénhidrát napon. Persze az olajbogyók mennyiségét nekik javasolt korlátozni :-(

2009. máj. 5. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

bazsalikomos pesto :


Elkészítési idő: 15 perc



egy nagy marék friss bazsalikomlevél (3-5 dkg)

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 dkg fenyőmag

5-6 evőkanál extra szűz olívaolaj

só, fekete bors

2-3 evőkanál reszelt parmezán


A sajt kivételével a hozzávalókat botmixerrel pépesre összeturmixoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és végül hozzákeverjük a reszelt parmezánt. Lezárt üvegben, hűtőben sokáig eláll. Főtt tésztákhoz adjuk, nagyjából 10 dkg tésztához egy kiskanálnyit érdemes keverni, majd parmezánnal megszórni. Szükség esetén a fenyőmag mandulával is helyettesíthető.

2009. máj. 5. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Családunk két kedvence:

1) Tészta olajmentes(hogy tapadjon a szósz rá), sós vízben rotyog, miközben vhagyma oliván megpirít, rá kerül a) darált husi vagy B)sonka-gomba.

Miután mindenki megpirult, sok-sok paradicsom kerül bele, sűrített, kockázott, konzerv- az mindegy. Cukor, bazsalikom, őrölt rozmaring és babérlevél a só mellé belezuttyant. Ha kész, akkor tejszínnel sűrít. Parmezán, reszelt sajt.

Kb 30 dkg darált husiból, 2 dl tejszínnel készítem. Mennyei.

2) Tojássárgája tejszínnel felmelegít, ezt kell ráönteni oliván pirított, aprított fokhagymára, esetleg egy kis sonkát-szalonnát is pirítsunk hozzá. Bazsalikom megy bele, ez azon melegében a tésztára.


Ezt is imádjuk: zöldborsó- spárga, kukorica, spenót, vagy akármilyen főzelék maradványaiból készül, de pirítok sonkát hozzá. Bzsalikom, tejszín megy még bele- ez is remek tésztaszósz.

Rakott tésztának a fenti szószokkal utólag sütőben átsütve, úgy, hoyg tejszínnel kikevert tojással borítod nyakon- szintén isteni vacsit kapsz.

2009. máj. 5. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Fokhagymás spagetti(persze ha csak egyedül vagy,vagy ha nem ódzskodtok a lehellettől)

Olajon megpirítasz 1 fej(nem gerezd) apróra vágott foghagymát,bele chili,bors,fűszerek ízlés szerint,jah és só.

Aztán ezt ráöntöd a kifőzött tésztára,rá reszelt sajt és leet még spenót levél is.Nagyon finom és gyors,csak hát nem mindne esetben ajánlott :D

2009. máj. 5. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!