Ajánlanátok olyan ételeket, ami max egy óra alatt kész, és megvan 1500 ft-ból,2 személyre?
főzelékek-paradicsomos káposzta, spenót, tök, sóska, kelkáposzta, krumpli stb fasírttal, főtt tojással, sült virslivel/kolbásszal, rántott sajt, párizsi, tök
töltött zöldségek darűlthússal
levesek-paradicsom, tojás, kenyér, gyümölcs, zöldség/krém, krumpli, lencse kolbásszal, sárgaborsó virslivel stb
pörkölt, tokányok
rakottkrumpli, paprikáskrumpli, tarhonyás hús, rizseshús, főtt krumpli tojással, almakompóttal vagy meggy
tejberizs, rizskoch, gombócok, guba
tészták édesen, sósan
rakott zöldségek-káposzta, cukkini, bab, karfiol stb
paradicsomos húsgombóc főtt krumplival
lecsó
bolognai
tócsni
Carbonara
20 dkg sonka
3-4 gerezd fokhagyma (én mondjuk szeretem, ha jó fokhagymás, úgyhogy többet szoktam)
fél liter főzőtejszín
só, bors, pici liszt
tészta
Felteszed a tésztát főni
Kevés olajat hevítesz, beleteszed a fokhagymát, keversz rajta egy kicsit, majd ráöntöd a felkockázott sonkát. átpirítod, majd egy ek lisztet teszel rá, összekevered, és ráöntöd a tejszínt. só-bors ízlés szerint. Mire a tészta megfő, addigra kész a szósz.
Nálunk a családban hatalmas sikere volt egy tésztának, aminél a szósz annyi idő alatt bőven elkészül, amíg a tészta megfő. Az 5 tagú családunk részére szoktam venni:
- 1 csomag spagettit (de bármilyen tészta jó) kb. 220 ft,
- kb. 30 deka füstölt pulyka párizsit vagy valami szintén füstösebb sonkát (esetleg vegyesen a kettőt, de ha van házi sonka, az is használható) kb. 3-400 ft,
- egy fél literes főzőtejszínt (én a Naszálytej termékét szoktam venni, az 20%-os) nincs 500 ft,
- 2 csomag natúr Camembert (márkaterméket veszek, az olcsóbb) kb. 400 ft,
- még egy kis sajtot a tetejére, de ez akár el is hagyható.
Egy kis hagymát megfonnyasztok olajon. Ráteszem az apró kockára vágott párizsit vagy sonkát és kicsit megpirítom. Felöntöm a tejszínnel, beleteszem a kis kockára vágott camembert, és lassú tűzön addig főzöm a mártást,amíg a sajt majdnem teljesen felolvad. Sót soha nem teszek benne, a sonka és a sajt miatt elég sós lesz. Közben a tészta megfő. Leszűröm és beleöntöm a mártásba. Nagyon laktató és nagyon finom. Kb. 2000 forint, de 5 embernek minimum 2 étkezésre elég ez a mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!