Tulajdonképpen mi a cibere? Ki milyen ételt ismer ezen a néven.
Figyelt kérdés
A szüleim pápai születésüek. Mi aszalt szilva leves készítettünk, és azt neveztük ciberének, leves szó nélkül (úgy, ahogyan a gulyást is szokták gulyásnak nevezni, leves nélkül.) A feleségem szabolcsi születésű, Ő meggy ciberét készített friss vagy konzerv meggyből. Sokaktól kérdeztem, de nem is hallották még ezt a szót vagy egészen más jellegű ételt értenek alatta.2009. máj. 4. 09:13
11/13 anonim válasza:
11 50-nek:az én is békés megyei vagyok Földváról és én például a meggyciberét ismerem és készítem.Azért milyen érdekes hogy "nem sok" kilométer a táv mégis mást ismerünk egy név alatt...
12/13 anonim válasza:
Nálunk, itt Szatmárban a híres szatmári szilvalekvárt hívják így "gyerekkorában". Odateszik főni a kimagvalt szilvát, az összerottyan, folyékony állaga lesz, már érződik benne az a finom, jellegzetes íz, DE MÉG NEM LEKVÁR.
Háziasszonyok is elkészíthetik gáztűzhelyen. Isteni és egészséges. Tele van vassal és cukormentes!
13/13 anonim válasza:
Én Erdélyben a Szilágyságban nőttem fel, ott a szilvából készült, vagy inkább szilva lekvárból készült levesfélét hívták ciberének, melybe kenyeret aprítottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!