Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kinek, milyen az igazi tyúkhús...

Kinek, milyen az igazi tyúkhúsleves?

Figyelt kérdés
Ki, mi lyen receptre esküszik? Esetleg kis csirkeaprólékkal, húsoscsonttal megbolondítva? Mondjuk az már húsleves. :)
2011. okt. 20. 15:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
ha Tvúk, akkor csak tyúk van benne. (esetleg plusz csirkemáj) Rengeteg zöldséggel, lassanfőzve
2011. okt. 20. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 doboszoli ***** válasza:
99%

Szerintem a jó érett, kövérkés tyúkanyó mellé nem kell más.

Ha mindenképpen "perverzkedni" szeretnék, esetleg marha velős csontot tudnék hozzá elképzelni, de ezt csak a mennyiség növelésére.

Milyen számomra az "igazi"?

Kapirgálós, kétéves tyúkból órákon át gyöngyöztetve főzött, gazdagon zöldségelt, aranysárga színű, a tetején úszó csillogó zsírkarikácskákkal tarkított, kézzel sodort csigával betétezett, tartalmas, tűzforró csoda, a bennefőtt, cafatokra szedett hússal gazdagítva, némi csípős zöldpaprikával megbolondítva. Nagyjából...

2011. okt. 20. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
96%
Csak a tyúk részei vannak benne, sárgarépa, petrezselyem zöld és maga gyökér,krumpli esetleg, hagyma, zeller, bors és só.Ennyi.
2011. okt. 20. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
72%
ja és még csigatészta persze.
2011. okt. 20. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Tyúk részei vannak benne sok zöldséggel. Így az igazi.
2011. okt. 20. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az a lényeg, hogy semmi nem odaillő ne legyen benne, csak a hús, zöldségek, fűszerek.

Igazából a tyúkhúsleves ott indul, hogy elmegyek anyukámhoz és levágok egy tyúkot. Vagy kettőt. Felteszem főni, aztán leszaladok a kertbe zöldségért. Megpucolom, aztán az is megy bele. És persze a fűszerek, só, bors, fokhagyma, lestyán. Vegeta és hasonló műőrületek nem.

2011. okt. 20. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

az utolsó komment első sora emlékeztet a férjem tekintetére, amikor rám néz...:)))

Amúgy nekem az igazi tyúkhúsleves, az ismerőstől kapott kukoricán nevelt szép sárgabőrű tyúkocskából készül.

lassú főzés, sok finom zöldséggel, de Zoliétól eltérően és csak "bóticsigával" tudom tálalni.

2011. okt. 20. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:

doboszoli, én vegaként is majdnem megkívántam a tyúkhúslevesedet :)

anyukám is hasonlóan főzi, ahogy te, csak ő nem csigatésztával, hanem cérnametélttel (ő mindenféle állatból cérnametélttel főzi)

2011. okt. 20. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
* az utolsó akkor még a Zolié volt :))
2011. okt. 20. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 doboszoli ***** válasza:

Kérem, a kérdés nem az volt, hogy hogyan "készítitek" a levest.

A kézzel sodort csigát csak etalonként írtam, sajnos én sem jutok hozzá, ma már aranyáron sem. Jó a "bóti" is, és a cérnametélt is.

Ám a többiből nem engedek!D)

2011. okt. 20. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!