Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi idő alatt fő meg a...

Mennyi idő alatt fő meg a sertésszív?

Figyelt kérdés
2011. okt. 13. 10:59
 1/9 anonim ***** válasza:
egyben, vagy darabolva? egyben számolj legalább 3 órával.
2011. okt. 13. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Darabolva főzném meg levesnek..
2011. okt. 13. 11:08
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
jó másfél óra, mivel csupa izom.
2011. okt. 13. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

pár csepp ecet, vagy citromlé gyorsíthatja a puhulást,

az ízén nem változtat.

2011. okt. 13. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Kedves, 11.34. Hogy főzésnél valaminek az ecet vagy a citromlé gyorsítaná meg a puhulását ez még nekem is újdonság. Nagyképűen már azt hittem, hogy főzési fortélyok terén már sosem fogok újat tanulni. Szódabikarbónát már hallottam. Ecetet is, de abban a vonatkozásban, hogy ha nem akarod, hogy túl főjön a bab (mondjuk megkéstél a rántással)tégy bele egy kis ecetet akkor a bab nem puhul tovább.Pörköltbe is pl. a paradicsomot, vörösbort, vagy bármit ami savas csak a legvégén tesszük bele, hogy ne lassítsa le a húsféle puhulását.
2011. okt. 13. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Igy igaz a sav lassítja a puhulást,pont ellentétes hatást érnél el vele.
2011. okt. 13. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

lassítja a puhulást a zöldségek esetében a sav.ezért teszek pl a tökre rögtön egy kis ecetet , hogy szálas maradjon,és másokba is, amit nem szeretném ha péppé főne idő előtt.

már csatáztam itt néhány emberrel, aki kétségbe vonta, hogy a savak puhítják a húsokat, de úgy látszik meddő vita...:))

én 50 éve főzök, anyukám főzőasszony volt egy jónevű étteremben, minden fortélyt tőle tanultam.

az egybesült húsok is hamarabb puhulnak, és nem száradnak ki, ha a sütéskor megcsepegtetjük ecettel vagy citromlével.

a vörösbort sem azért tesszük a végén a pörköltbe, mert gátolná a puhulását, hanem, hogy íze, aromája benne maradjon, ne főjön ki idő előtt.

Aki nem hiszi, járjon utána, csak ennyit tudok hozzátenni.

üdv mindenkinek:)

2011. okt. 13. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
13.20. vagyok. Egybesült hús nem szárad ki a citromlé hatására, ezt aláírom, mert a sav lezárja a rostokat, így a hús nedvek nem távoznak szabadon. Főzés esetén is pont ez történik. Azt mondta öreganyám(időszámításunk előtt, mikor főzni tanultam)húsgombócot, ha levesbetétnek készíted, a vízbe amibe a kezedet mártod tégy egy kis ecetet, sosem fő szét a gombóc.És milyen igaza volt. Manapság, amilyen húsok vannak, nem használok ehhez sem ecetet, mert nem hogy nem fő szét a gombóc, de meg sem puhul, bármeddig főzöd olyan lesz, mint egy kis gumilabda.Úgy hogy csak óvatosan az ecettel. Mi ketten nagyjából egyidősek vagyunk, tehát bizonyára tudod, hogy a mostani ecetnek semmi köze az 50 évvel ezelőtti ecethez, mert akkor biológiailag erjesztett ecetet használtunk, most pedig ecetsavat.Mint ahogy a mostani húsok az akkoriakhoz csak a nevükben hasonlítanak. Némileg.
2011. okt. 13. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyetértünk:) Vallom mindenben, - így a főzésben használt

hozzáadott egyéb kigészítők, fűszerek, zsír , akármiről legyen is szó- a mérték az érték...

2011. okt. 13. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!