Mennyi idő alatt fő meg a sertésszív?
pár csepp ecet, vagy citromlé gyorsíthatja a puhulást,
az ízén nem változtat.
lassítja a puhulást a zöldségek esetében a sav.ezért teszek pl a tökre rögtön egy kis ecetet , hogy szálas maradjon,és másokba is, amit nem szeretném ha péppé főne idő előtt.
már csatáztam itt néhány emberrel, aki kétségbe vonta, hogy a savak puhítják a húsokat, de úgy látszik meddő vita...:))
én 50 éve főzök, anyukám főzőasszony volt egy jónevű étteremben, minden fortélyt tőle tanultam.
az egybesült húsok is hamarabb puhulnak, és nem száradnak ki, ha a sütéskor megcsepegtetjük ecettel vagy citromlével.
a vörösbort sem azért tesszük a végén a pörköltbe, mert gátolná a puhulását, hanem, hogy íze, aromája benne maradjon, ne főjön ki idő előtt.
Aki nem hiszi, járjon utána, csak ennyit tudok hozzátenni.
üdv mindenkinek:)
Egyetértünk:) Vallom mindenben, - így a főzésben használt
hozzáadott egyéb kigészítők, fűszerek, zsír , akármiről legyen is szó- a mérték az érték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!