Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csülköt csak süssem fólia...

Csülköt csak süssem fólia alatt vagy főzem előtte 1kicsit meg?

Figyelt kérdés
Azt szeretném ha omlos lenne. Holnapra lenne jönnek vendégek.
2011. okt. 31. 08:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Van aki előfőzi a csülköt és utána pirítja sütőben, én is próbáltam már így is. De mégiscsak akkor a legfinomabb, ha nem főzzük ki belőle az ízeket előtte, hanem ő maga szépen először remegős puhára, majd kívülről ropogós pirosra sül a sütőben, saját levében, vizezés nélkül. Ehhez azonban sok idő és türelem kell. Így aztán, ha ez van ebédre, akkor már reggel 8-kor nekiállok, hogy 1-kor ehessünk. Mondjuk csinálni vele nem nagyon kell semmit.

Kell még hozzá egy fedeles tepsi és egy dl sör.

2011. okt. 31. 08:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Fólia alatt, közepen lángon, finom szaftosra süthető, nem kell előfőzni. Zsírral kikent tepsibe teszed, mellé teszel pár gerezd hámozatlan fokhagymát, 1 deci vizet öntesz alá, majd fólia alatt 1,5 órát sütöd, ha már puha leveszed a fóliát és kicsit még így is sütöd.
2011. okt. 31. 09:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Persze a csülök nagyságától is függ a sütési idő, minél nagyobb, annál több időt kell rászánni.
2011. okt. 31. 09:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne egy kicsit, hanem teljesen főzd meg előtte.
2011. okt. 31. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:

"Ne egy kicsit, hanem teljesen főzd meg előtte."

Nagy ötlet.. Biztos sok íz marad benne ha teljesen kifőzöd.

2011. okt. 31. 13:16
 6/6 doboszoli ***** válasza:
Szerintem sem szabad főzéssel kilúgozni. Ráér megsülni.
2011. okt. 31. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!