Mi a megyleves receptje? Nagymamák mindig olyan finomat készítenek.
az én nagyim úgy csinálja (és most már én is:), hogy a magozott meggyet cukros, sós (jó csipet!), fahéjas, szegfűszeges vízben megfőzi, tejes habarással behabarja (1 pohár tej, 1 ek liszt)
ha nagyon finomra akarja, akkor egy karika citromot is főz bele
a só furcsán hangzik, de anélkül nem olyan finom - jó-jó, de valami hiányzik érzése van az embernek :)
Koszonom az angyali recepteket,kifogom probalni oket.
Kellemes fozocskézést az olvasoknak!
Hozzávalók:
1/2 kg meggy,
2 tojás,
2 kanál liszt,
só, cukor, fahéj, szegfűszeg.
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük, beleszórjuk a lisztet, összekeverjük a cukorral elkevert sárgájával, majd lassan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a forró meggylevest. Vigyázzunk, fordítva nem lehet, mert ha a lébe keverjük a tojást, akkor az csomós lesz!
Hozzávalók:
2 l víz,
30 dkg meggy,
4 ek. cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
pici só,
2 csapott ek liszt,
1 dl tejföl,
2-3 szegfűszeg.
Elkészítés:
A hideg vízbe beleteszem a megmosott és kimagozott meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a szegfűszeget és ezt felforralom, megfőzöm. Ha megfőtt, a lisztet összekeverem egy pici vízzel, hogy csomómentes legyen és a leveshez öntöm. A tejfölt egy pici lével felhígítom, majd ezt is a leveshez öntöm. Ha kell még utánaízesítek, és összeforralom. Bármilyen gyümölccsel készíthetem.
Elkészítés ideje: 25-30perc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!