Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a megyleves receptje?...

Mi a megyleves receptje? Nagymamák mindig olyan finomat készítenek.

Figyelt kérdés
A varázstrukkot hátha megtudom : )
2009. ápr. 30. 19:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

az én nagyim úgy csinálja (és most már én is:), hogy a magozott meggyet cukros, sós (jó csipet!), fahéjas, szegfűszeges vízben megfőzi, tejes habarással behabarja (1 pohár tej, 1 ek liszt)

ha nagyon finomra akarja, akkor egy karika citromot is főz bele

a só furcsán hangzik, de anélkül nem olyan finom - jó-jó, de valami hiányzik érzése van az embernek :)

2009. ápr. 30. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A meggyet felteszed főni, mint a fentiekben írták, de a varázstrükk szerintem: pudinggal csinál, ne habarással. Isteni finom lesz tőle!
2009. ápr. 30. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki,hogy meggyes joghurttal habarod be.Úgyis nagyon fincsi!
2009. ápr. 30. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mindíg teszek bele egy vaníliás pudingot és főzőtejszínnel sűrítem nem habarással. Nálunk ez a tuti:)
2009. ápr. 30. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én tejszínnel csinálom, és citrommal.
2009. ápr. 30. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Koszonom az angyali recepteket,kifogom probalni oket.

Kellemes fozocskézést az olvasoknak!

2009. ápr. 30. 23:53
 7/9 anonim ***** válasza:
egyvalamit mindenki kifelejtett,a nagyik szeretetet is főznek abba a fni meggylevesbe:D
2009. máj. 1. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:


1/2 kg meggy,


2 tojás,


2 kanál liszt,


só, cukor, fahéj, szegfűszeg.



Elkészítés:


A tojásfehérjét habbá verjük, beleszórjuk a lisztet, összekeverjük a cukorral elkevert sárgájával, majd lassan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a forró meggylevest. Vigyázzunk, fordítva nem lehet, mert ha a lébe keverjük a tojást, akkor az csomós lesz!

2009. máj. 1. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

2 l víz,

30 dkg meggy,

4 ek. cukor,

1 cs. vaníliás cukor,

pici só,

2 csapott ek liszt,

1 dl tejföl,

2-3 szegfűszeg.


Elkészítés:


A hideg vízbe beleteszem a megmosott és kimagozott meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a szegfűszeget és ezt felforralom, megfőzöm. Ha megfőtt, a lisztet összekeverem egy pici vízzel, hogy csomómentes legyen és a leveshez öntöm. A tejfölt egy pici lével felhígítom, majd ezt is a leveshez öntöm. Ha kell még utánaízesítek, és összeforralom. Bármilyen gyümölccsel készíthetem.


Elkészítés ideje: 25-30perc

2009. máj. 1. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!