Drága hölgyek! Segítenének egy szerelmes férjnek?
A feleségem ma érkezik haza,és szeretném meglepni töltött káposztával.Valaki leírná hogy lehet a legegyszerűbben megcsinálni?A töltelék kész van..Köszönöm a segítségüket előre is
27/F
lehet, hogy már késő, de leírom, hogy én hogyan készítem a töltöttkáposztát.
először is, jó , megbízható káposztástól veszem a savanyú káposztát a piacon. ott helyben kérek annyi savanyított levelet, amennnyit be szeretnék tölteni.8-10, mikor mennyi.
dinsztlek egy nagyobb hagymát, zsíron, mjad egy kis pirospaprikával megszórom. erre jön a kissé összevágott finom sav. káposzta.
egy kis vizet teszek alá, nehogy megkapja az alját. fedő alatt kezdem főzni.
közben a darálthúst félig főtt rizzsel, borssal, egy tojással, egy kisebb reszelt hagymával, sóval öszekeverem, és a kiterített káposztalevelekre teszek egy jó evőkanálnyit. feltekerem és a két végét bedugom.
ezeket a töltikéket beleteszem a lassan forrdogáló káposztába, és ami kimaradt a levelekből gombóc formájában azokat is.
akkor jó, ha a káposzta ellepi őket. aztán később kiveszek egy gombócot, kettévágom és megkóstolom. ha minden oké,akkor mindet kiszedem egy tálba és melegen tartom.
csinálok egy kevés zsíron egy világos paprikás rántást,amivel besűrítem a keszrefőtt káposztát.
azután visszateszem a töltelékeket és a gombócokat,és pár percig együtt főnek. ekkor már nem keverem, csak rázogatom a nagyfazekat.
tejfölt az asztalnál kínálok mellé, mert nem mindenki kér rá.
Nálunk így készül, de lehet, hogy mindenki másképp csinálja...:))
köszönöm a segítséget mindenkitől.Úgy csináltam ahogy írták.Már fő,lassan készítek egy finom paprikás rántást neki. burizs és árpa nincs itthon,így ezeket most kihagyom.
A gombóc töltelék a leírásuk alapján jól csináltam..tettem bele rizst,bors,sót,pirospaprikát,és 1 tojást.
A tejfölt is előkészítettem egy szép kistányérba mert a feleségem tejföllel imádja.Most még gyorsan lerohanok friss kenyérét,és ha itt az ideje akkor tálalok is..
(nem is sejti,hogy meglepem az ebéddel,így remélem örülni fog neki)
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítségüket.
Bocs az offért, de ezt muszáj:
:)
Na, mit szólt szíved választottja?
Bevallom, irigylem a Hölgyet, de ezzel itt majdnem mindannyian így vagyunk szerintem :)
Drága hölgyeim.
A feleségem szerint isteni finom töltött káposztát csináltam..Bár jól esett a dicsérete,de bevallottam neki,hogy titkos hölgyektől kaptam segítséget.(így köszöni ős is a segítséget önöktől :)
Az igazság az,hogyha tudtam volna,hogy egy ebédért ilyen kényeztetés kapok utána,akkor minden nap én főznék.
A feleségem istenien főz,így ha ebben nagyon ritkán tudok segíteni neki,azért a házimunkában kiveszem a részem..De megvallom önöknek,hogy játszom a gondolattal,hogy időnként meglepjem egy finom ebéddel-vacsorával,mert jó volt nézni,hogy mennyire boldoggá tettem..
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítségüket..
további szép napot mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!