Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsa és liba zsirral egésszég...

Kacsa és liba zsirral egésszégesebb fözni?

Figyelt kérdés
Valaki ezt ajánlotta olaj helyett ? Mi a véleményetek ???
2011. okt. 3. 14:23
 1/9 anonim ***** válasza:

A koleszterin biztosan több benne, de sokkal finomabb! És nem kerül bele ez: [link]

Én egyébként margarint sem használok. Inkább kevesebbet, de vajat

2011. okt. 3. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
17%

Én olivaolajat használok, abból is keveset.

Biztos, hogy soha nem főznék zsírral. Már rég tudjuk, hogy szív- és érrendszeri megbetegedéseket okoz, felelős az elhízásért (az elhízás egy csomó betegségért), és emeli a koleszterinszintet, ami ugyancsak szív- és érrendszeri problémákat okoz. Én hiszek a kardiológusoknak.

Sokkal inkább nekik, mint ilyen-olyan pszichiátereknek, akiknek lövésük sincs a táplálkozásról, de hirdetik az igét, mert pénz van benne. (Közben támadják az orvosokat meg a gyógyszergyártókat, hogy pénzéhesek).

2011. okt. 3. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
17%
Ez az Antal Vali meg kicsoda, hogy MINDENHEZ ért?! Táplálkozáshoz, gyógyszerekhez, kozmetikumokhoz.
2011. okt. 3. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Sokkal egészségesebb a zsír,mint az olaj. Az olaj,bármilyen is, rákkeltő,és sok étel nem is jóízű vele. Ezt ma már a táplálkozás-tudósok is elismerik. Sőt a koleszterint sem emelik meg,ez csak tévhit volt.
2011. okt. 3. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Amennyi a sütéshez kell,annyi zsír nyugodtan használható.

a kémiailag kivont (nem sajtolt) olajoknál mindenesetre jobb

2011. okt. 3. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

A kardiológusok sem állítják ma már,hogy a zsír egészségtelen. érdemes utána olvasni. Ha igaz lenne, a régi öregek mind infarktusban,stb haltak volna bele. Ők nemcsak zsírral főztek,de állandóan ették a szalonnát,eléltek 70-80 évig, nem voltak túlsúlyosak,míg ma az olajon élők 40 éves korukban meghalnak infarktusban.

Főzz nyugodtan zsírral,rájössz,hogy ez nem káros,de az ételek jobbak.

2011. okt. 3. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

én is zsírral főzök, én nem hiszem, hogy annyi zsír, amit a levesbe teszek káros lenne, nem kanállal esszük a bödönből.

a margarint és az étolajat már én is száműztem, semmibe nem teszek egyiket sem.

2011. okt. 3. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

" Antal Vali meg kicsoda, hogy MINDENHEZ ért"


Egy semmihez nem értő ostoba kémiai analfabéta! Amikor tisztítják pld az étolajat mit is vonnak ki belőle? Olyan anyagokat amik nem kellenek bele és nem jó ízűek Én ajánlomm bárkinek aki elhiszi amit ez a tyúk hablatyol süssön tisztítatlan olajban lángost fasírtot rántotthús és érezni fogja milyen rosszízű lesz!A kellemetlen ízű anyagok általában nem is jók!Látott már valaki melaszt? Miért kell azokat az anyagokat bennhagyni a cukorban? Miért is rossz a tiszta cukor?

2011. okt. 3. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Az állati eredetű zsír sosem egészségesebb, csak ízletesebb, sokkal teltebb ízt ad.

Egészségesnek nem nevezhető, kisebb mennyiségben azonban fogyasztható.


Az ízvilága miatt viszont általába az emberek többsége vagy teljesen nélkülözi az állati-(és egyéb) egészségtelen zsírokat a konyhájából, vagy nem törődik ezek egészséges/egészségtelen mivoltával és választja az ízesebb kalóriadúsabb de annál inkább egészségkárosító ételeket.

2011. okt. 5. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!