Kacsa és liba zsirral egésszégesebb fözni?
A koleszterin biztosan több benne, de sokkal finomabb! És nem kerül bele ez: [link]
Én egyébként margarint sem használok. Inkább kevesebbet, de vajat
Én olivaolajat használok, abból is keveset.
Biztos, hogy soha nem főznék zsírral. Már rég tudjuk, hogy szív- és érrendszeri megbetegedéseket okoz, felelős az elhízásért (az elhízás egy csomó betegségért), és emeli a koleszterinszintet, ami ugyancsak szív- és érrendszeri problémákat okoz. Én hiszek a kardiológusoknak.
Sokkal inkább nekik, mint ilyen-olyan pszichiátereknek, akiknek lövésük sincs a táplálkozásról, de hirdetik az igét, mert pénz van benne. (Közben támadják az orvosokat meg a gyógyszergyártókat, hogy pénzéhesek).
Amennyi a sütéshez kell,annyi zsír nyugodtan használható.
a kémiailag kivont (nem sajtolt) olajoknál mindenesetre jobb
A kardiológusok sem állítják ma már,hogy a zsír egészségtelen. érdemes utána olvasni. Ha igaz lenne, a régi öregek mind infarktusban,stb haltak volna bele. Ők nemcsak zsírral főztek,de állandóan ették a szalonnát,eléltek 70-80 évig, nem voltak túlsúlyosak,míg ma az olajon élők 40 éves korukban meghalnak infarktusban.
Főzz nyugodtan zsírral,rájössz,hogy ez nem káros,de az ételek jobbak.
én is zsírral főzök, én nem hiszem, hogy annyi zsír, amit a levesbe teszek káros lenne, nem kanállal esszük a bödönből.
a margarint és az étolajat már én is száműztem, semmibe nem teszek egyiket sem.
" Antal Vali meg kicsoda, hogy MINDENHEZ ért"
Egy semmihez nem értő ostoba kémiai analfabéta! Amikor tisztítják pld az étolajat mit is vonnak ki belőle? Olyan anyagokat amik nem kellenek bele és nem jó ízűek Én ajánlomm bárkinek aki elhiszi amit ez a tyúk hablatyol süssön tisztítatlan olajban lángost fasírtot rántotthús és érezni fogja milyen rosszízű lesz!A kellemetlen ízű anyagok általában nem is jók!Látott már valaki melaszt? Miért kell azokat az anyagokat bennhagyni a cukorban? Miért is rossz a tiszta cukor?
Az állati eredetű zsír sosem egészségesebb, csak ízletesebb, sokkal teltebb ízt ad.
Egészségesnek nem nevezhető, kisebb mennyiségben azonban fogyasztható.
Az ízvilága miatt viszont általába az emberek többsége vagy teljesen nélkülözi az állati-(és egyéb) egészségtelen zsírokat a konyhájából, vagy nem törődik ezek egészséges/egészségtelen mivoltával és választja az ízesebb kalóriadúsabb de annál inkább egészségkárosító ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!