Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A brokkolinak a szárát is...

A brokkolinak a szárát is belszoktátok tenni a brokkolikrém levesbe? Mekkor darabot? VAgy az egészet?

Figyelt kérdés
LÉgyszi írjatok, itt állok egy nagy brokkolival és nem szeretnék pazarolni, de azt sem, hogy olyat tegyek a levesbe, ami már nem belevaló.
2011. szept. 15. 10:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
először a szárát teszem bele és amikor félig puha akkor a virágját
2011. szept. 15. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Az egész szárát beleteszed? Vagy csak a virághoz közeli részét?
2011. szept. 15. 10:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont mint az első:) és a végén néhány virágot kiveszek, hogy ne csak "üres" leves legyen.
2011. szept. 15. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a szárát sosem teszem bele, csak a rózsáit. De azt elég spórolósan vágom le, így nem olyan sok marad ki.
2011. szept. 15. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

hát ez nekem is kérdés volt

azután úgy oldottam meg, hogy a teljes szárát meghámoztam, mint egy karalábét - az ugyanis elég vastag. Utána megfőztem, így már nem is kell olyan sokáig

- finom lett!

2011. szept. 15. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi köszi mindenkinek!

Ha még itt vagytok, mennyi ideig főzitek a brokkolit?

2011. szept. 15. 10:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

én is belefőzöm a szárát is, meghámozva persze, és kb 10 percig párolom, kevés vajon. ha már majdnem puha akkor engedem fel vízzel és teszem bele brokkoli rózsákat.

egy csipet szódabikarbónát teszek bele, akkor redeti zöld marad. kb 10 per alatt a rózsák is megfőnek.

utána jöhet a botmixer és a főzőtejszínes sűrítés.

én a szárával együtt egy sárgarépát is megpárolok.

és persze én is félreteszek pár kisebb darabot, hogy látsszék, miből is van:))

ropogósra sütött pár szelet csíkozott bacon a tetejére szórva nagyon feldobja.

2011. szept. 15. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is! Ezt a baconos verziót is kipróbálom majd :)

Közben elkészült a leves, szárastul sok fokhagymával és nagyon finom lett!

2011. szept. 15. 12:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Simán. Én imádom a brokkolit párolva, tejfölle és sajttal.

Kb 2 cm vizet teszek fel, és amikor forr, belerakom a brokkolit (szétszedve). Nem kell neki sok, 2-3 perc után leveszem, tányérra teszem, és sajtot reszelek rá, ami azonnal ráolvad. Tejföllel és friss, puha kenyérrel isteni!

Amúgy a gyerkócök a brokkoli szárát ugyanúgy elmajszolják, mint a káposzta torzsáját. Van, hogy nem is jut belőle a kajába.

2011. szept. 15. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!