Egyszerű vacsora 2 személynek?
főtt tészta lazacos szósszal
felteszed főni a tésztát
újhagymát felvágod - a füstölt lazacot alatti olajon megpárolod (olyan lazac kell, ami a hűtőpultban kapható kis tasakban és olajban van eltéve vagy rózsaszínre pingált tőkehal)
a lazacot apró darabokra vágod (100 gramm)
1 nagy doboz tejfölt a hagymára borítasz, lazacot bele + bors - összeforralod és kész
15 perces kaja
Van egy nagyon jó receptem:
A csirkemájat elvágod lebenyenként 2-3 felé. Utána megforgatod lisztben (ne sózd be, mert megkeményedik sütéskor). Egy serpenyőben hevítesz kacsazsírt (! nem olajat!) és kisütöd. Pár perc alatt kész, ha megszúrod hústűvel, és nem jön belőle a lé, akkor jó. Ezután eszméletlen mennyiségű lilahagymát feldrabolsz és hozzászórod, picit fonnyasztod és kész. Ezután sózod meg.
Próbáld ki, mert fincsi.
Nem sok értelme van sütőben sütni, hiszen a máj pár perc alatt megsül és csak összefröcsköli az egész sütőt, plusz száraz lesz.
Én sepenyőben szoktam gázon, csíkokra vágom, vagy negyedekbe, libazsíronát sütöm, sózom, borsozom, teszek rá majorannát is, így finom szaftja lesz. Úgy is finom ha jó sok hagymát csíkokra vágok és azzal együtt sütöm, szintén libazsírban, ekkor is kell rá só, bors, majoranna.
Friss kenyérrel és savanyúval isteni vacsora, pár perc alatt készen van.
csinálhatsz a máj mellé ropogós hagymát is, amit én úgy szoktam, hogy vöröshagymát félbevágom, majd pár mm vastag szeleteket vágok (ne legyen nagyon vékony, mert megég, de fél centnél vastagabb sem), aztán lisztbe forgatom az egész, úgy, hogy a hagyma szétessen csíkokra.
Jó forró, bő olajban aranysárgára sütöm.
Én ezt nagyon szeretem akármilyen natúr sülthús+sütkrumpli mellé, vagy jó a fent emlegetett sültvirslihez is.
A másik kedvencem a csirkés rizottó:
Egy fél csirkemellet (egy csirkének a fél mellét:D) felkockázom, beborsozom (nem sózom még meg)
Egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágok és pici olajon megsütök, eközben csíkokra vágott bacon-t is sütök egy másik serpenyőben. (4-5 szelet elég)
Ha a hagyma megpirult, adok hozzá 2 kávéskanál pirospaprikát, megkeverem és rögtön felöntöm egy pici vízzel, hogy a paprika ne égjen, mert akkor keserű lesz.
A bacon-t kiszedem a serpenyőből, és a zsíron megsütöm a csirkemellet, most már lehet sózni.
Ha kész, akkor egybe öntöm a hagymával, és a sült bacon-t is hozzáadom, teszek hozzá vizet, és tetszőleges zöldségeket, én borsót, karikára vágott répát, gombát szoktam. Annyi víz legyen rajta, hogy majdnem ellepje. Lehet hozzá vágni egy kisebb zöldpaprikát és paradicsomot, attól jobb lesz az íze.
Ha a zöldségek nagyjából megfőttek, akkor az egészbe beleöntök egy pohár rizst, és felöntöm 2 pohár vízzel.
Sózom, és borsozom.
Akkor jó, ha a rizs puha, de még van leve (amit ha kihűlt, úgyis magába szív).
Azért szeretem ezt a kaját, mert másnap, akár hidegen is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!