Miért ajánlatos átszitálni a lisztet? Ti szitáljátok?
Figyelt kérdés
2011. szept. 11. 10:04
1/9 anonim válasza:
Egyszer azért, mert nem tudni, hogy milyen régi és lehet benne lisztmoly. Másrészt meg azért, mert süteményhez használva levegősebb lesz és így a belőle sütött tészta könnyűbb lesz.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2011. szept. 11. 10:10
3/9 anonim válasza:
Kiszűröd a rágcsáló ürüléket! Már találtam benne, persze kidobtam az egészet!
4/9 A kérdező kommentje:
Jujj:O
2011. szept. 11. 10:53
5/9 anonim válasza:
Én nem szitálom. Szerintem ez régen fontos volt, hiszen akkor saját lisztjük volt az embereknek, aminek a minőségéért csakis ők feleltek (meg persze a molnár). De én már boltban veszem a lisztet, és jobb minőségű liszt esetén bízom benne, hogy a minőségellenőrzést már elvégezték.
6/9 anonim válasza:
én sem szitálom, lustaságból, de a levegő miatt kellene...
állítólag sokat számít egyes sütéknél.
7/9 anonim válasza:
Kellene bizonyos sütiknél, könnyebb, omlósabb lesz a tészta. Sokat sütök, ennek ellenére sosem szitálom át...még akkor sem, ha a recept írja. :) Lustaság és makacsság.
8/9 anonim válasza:
A pékek nem szitálják! Találsz is a kenyérben sok oda nem illő dolgot!
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Én sem szitáltam eddig, de ezek szerint érdemes fordítani rá egy pár percet.
2011. szept. 11. 21:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!