Mihez tudok felhasználni sok natúr, és gyümölcsös joghurtot?
Joghurt torta
* cukor
* gyümölcsök (pár darab ami otthon van)
* joghurt
* tejszín
* vaníliás cukor
* zselatin
* sütik
Joghurt torta
Hozzávalók: 4 db sima
joghurt, 12 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag (20gr) zselatin,2
dl tejszín, friss gyümölcs vagy kompót.
Elkészítés: A joghurtot, a
cukrot, a vaníliáscukrot és a zselatint összekeverjük, majd forrásig főzzük.
Forrás előtt levesszük és belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott
gyümölcsöt. Majd egy olyan formába öntjük amiből dermedés után tányérra tudjuk
borítani. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Málnatorta
* joghurt
* liszt
* málna
* porcukor
* sütőpor
* tej
* tejszínhab
* teljes kiőrlésű liszt
* vaj
* vaníliás cukor
* tojás
* desszert
)
Hozzávalók:
225g liszt (fele
teljes kiőrlésű), 2 kiskanál sütőpor, 50 g vaj, 25g porcukor, 1 tojás,
5 ek tej, vaníliás cukor vagy vanília aroma, egy kis tej a tészta
lekenéséhez
A töltelékhez:
málna, 150 ml tejszínhab, 3 ek joghurt, porcukor
Elkészítés:
1. Melegítsd be a sütőt 200 fokra, olajozd be a tepsit.
2. A lisztet szitáld egy tálba, és a vajat morzsold apró darabokra
3. A porcukrot keverd a liszthez.
4. A tojást verd fel, keverd el villával, add hozzá a tejet és a vaníliát majd önts a liszthez az egészet
5. Dolgozd össze fakanállal a masszát
6. Gyúrd össze a tésztát gombóccá, majd lisztezett deszkánt lapítsd szét, és sodrófával nyújtsd 20 cm-átmérőjűre.
7. Süsd a lapot 12-15 percig. Ha megsült a lap és rácson kihűtötted vágd ketté.
8. A felső részt rakd vágódeszkára és vágd fel 8-12 részre.
9. A tejszínt verd keményre, és keverj bele cukrot és a joghurtot.
10.
Egy tompa élű késsel kenj a krémből az alsó lapra, rakosgasd rá a
málnákat, majd a krém megmaradt részét simítsd rá a málnákra.
11.Tedd rá a krémre a felvagdosott felső lapot, és hintsd meg porcukorral, díszítsd málnaszeletekkel.
A torta eperrel is nagyon finom!
Csokoládés-meggyes muffin
* cukor
* fahéj
* joghurt
* liszt
* meggy
* só
* sütőpor
* tej
* vaj
* vaníliás cukor
* étcsokoldé
* tejcsokoládé
* tojás
* desszert
)
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 25 dkg
cukor, 3 dkg sütőpor (2 csomag), 1 cs. vaniliás cukor, 4 tojás, 0,5 dkg
só, 6 dl tej, 20 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 1 ek. fahéj, 1 tábla tej
Katica csokoládé, 1 tábla ét Katica csokoládé, 20 dkg magozott meggy
Elkészítés:
Először
a cukrot habosra kikeverjuk a vajjal, majd ehhez adjuk a többi
folyékony hozzávalót (tojás, joghurt, tej). A lisztet összekeverjük a
sütőporral, vaniliás cukorral, fahéjjal és sóval. Ehhez a száraz
keverékhez adjuk a vágott csokoládét, és a magozott felezett meggyet.
Sütés előtt a formákat kivajazzuk, kilisztezzük, és a hozzávalókat óvatosan összekeverjük. 130-150 fokon, légkeveréssel süssük.
Csirkehúsos Burgonyasaláta
* bors
* burgonya
* fejes saláta
* joghurt
* kapor
* kapribogyó
* olívabogyó
* sárgarépa
* só
* tejszín
* vöröshagyma
* zeller
* csirkemell
* kovászos uborka
* majonéz
* mustár
* tojás
* főétel
)
Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 2 x 1 0 dkg csirkemell
- 2 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál joghurt
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- mustár
- só,
- frissen őrölt bors
- kovászos uborka
- 1 evőkanál apróra vágott kapri bogyó
- 2 főtt tojás
- 1 db fejes saláta
- 2 evőkanál egész kapri bogyó
- 8 db olíva bogyó
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük (legjobb már előző nap)
meghámozzuk, szeleteljük. Félre tesszük. A hagymát, sárgarépát, zellert megtisztítva,
durvára daraboljuk. Egy nem túl nagy Iábosban kevés vizet forralunk. A
Ieves zöldséget és a csirkehúst kb. 20 percig puhára főzzük. A húst kivesszük és
kockára vágjuk. A tejszínt a majonézzel és joghurttal elkeverjük, a kaprot és a
mustárt hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük. A kovászos uborkát a kapri bogyóval
a burgonyával és a csirkehús kockákkal összekeverjük. Egy órára hűtőbe tesszük.
A f)tt tojást szeletelve óvatosan hozzáadjuk. Megkóstoljuk a salátát, szükség
szerint után ízesítjük. A fejessalátát tisztítás után lecsöpögtetjük, levelekre szedjük
és ízlésesen egy nagy tálra rendezzük. A burgonyasalátát piramis formában erre
helyezzük, majd a kapri és olíva bogyókkal díszítjük.
Bolgár joghurt leves
* bors
* joghurt
* kapor
* só
* uborka
* húsleves-alap
* gyors
* leves
)
Hozzávalók:
1 nagy uborka,
2 dl
joghurt,
1 dl húsleves,
só,
bors,
néhányszál kapor.
Elkészítése:
A nyers uborkát apró kockákra vágjuk és megsózzuk. Egy pohár joghurtot felhígítunk
zsírtalanított húslevessel, az uborkát kinyomkodjuk, beletesszük, és egy kevés
borsot, apróra vágott kaprot adunk még hozzá.
joghurtos fánk!
az előírtnál több joghurt kell bele, kb 3-4 doboz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!