Mihez tudok felhasználni sok natúr, és gyümölcsös joghurtot?
Joghurtos csirke
Hozzávalók:
# 1 egész csirkemell kifilézve
# 1 doboz natúr joghurt (2 dl)
# pici só
# a sütéshez 1 evőkanál olaj
Elkészítés: Egy csirkemellfilét enyhén megsózom, és egy tálba teszem olyan formán, hogy egy vékony réteg natúr joghurtot teszek a tál aljára, erre egy réteg csirkemellet, megint joghurtot, amíg a hús elfogy. A tetejére joghurt kerüljön. Legalább két órára a hűtőbe teszem, de egy-két napig is kibírja. Az elkészítéshez veszem a serpenyőmet (rozsdamentes acél steaksütő, de lehet teflon is), egy kanál olajat teszek bele, megforrósítom, és belehelyezem a joghurtos csirkemelleket. Lefedem, és fedő alatt 10-15 perc alatt elkészül. Sütés közben egyszer megfordítom. Nagyon finom, nagyon egyszerű, és a gyermekeim imádják. Lehet zöldsalátával vagy rizzsel köríteni. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Gyakran elkészítem előre a pácolását, mert csak kiveszem a hűtőből és pillanatok alatt kész, akár egy könnyű vacsorának is jó. A zöldsaláta sokszor csak apróra vágott lilahagyma, paradicsom, uborka és pritaminpaprika, amit enyhén megsózok. Nem tudok eleget csinálni belőle.
Joghurtos csirkemell saláta recept
Hozzávalók:
1 csirkemell-filé,
2 pohár joghurt,
1 teáskanál hagymakrém,
1 teáskanál fokhagymakrém,
1 evőkanál szárított kakukkfű,
1 evőkanál szárított oreganó,
1 kávéskanál csípős piros arany,
1 teáskanál só,
2 evőkanál majonéz,
1 csokor petrezselyem, felaprítva,
kevés só,
1 evőkanál almaecet,
1 zacskó salátakeverék.
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, félretesszük.
Egy pohár joghurtban elkeverjük a fokhagyma- és a hagymakrémet, a kakukkfüvet, oreganót, a piros aranyt és a sót. Aztán beleforgatjuk csirke-csíkokat, és az egészet 10 percre félretesszük.
Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez összekeverjük a maradék joghurtot a majonézzel, a petrezselyemmel, a sóval és az ecettel.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a lecsepegetett csirke-csíkokat röviden megpirítjuk. A salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, és rászedjük a húst. Végül az ételt megkoronázzuk az apróra vágott petrezselyemmel.
MÁLNÁS-JOGHURTOS PISKÓTA TEKERECS
Hozzávalók
25 dkg Rama Krémalap
1 db piskóta rolád
1 csomag vaníliaízű pudingpor
3 evőkanál cukor
2 pohár gyümölcsjoghurt
2 evőkanál porcukor
30 dkg málna
Leírás
A pudingport simára keverjük a cukorral, egy dl vízzel, hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük és felfőzzük. A Krémalapot porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskóta roládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
Megjegyzés
A krémhez használhatunk más gyümölcsöket (pl. eper, körte, barack) azonos ízesítésű joghurttal vagy gyümölcs ízesítésű pudingport, natúr joghurttal.
Kínai kel saláta
* citrom
* joghurt
* kinai kel
* kukoricaolaj
* metélőhagyma
* méz
* petrezselyemzöld
* só
* saláta-recept
)
Kínai kel saláta
Hozzávalók:
0,5
kg kínai kel, 1 pohár natúr joghurt, 1 kávéskanál kukoricaolaj, 1
citrom leve, 1 evőkanál méz, 2-3 metélőhagyma, 1 csokor petrezselyem
zöldje, csipetnyi só
Elkészítés:
Többször
váltott vízben megmossuk a kínai kelt. Lecsepegtetjük, és finomra
metéljük. Összevágjuk a petrezselyem zöldjét, a metélőhagymát és
elkeverjük a joghurttal. Beletesszük a kukorica olajat, a citromlevet,
a mézet, a csipetnyi sót és ráöntözzük a kínai kelre. Azonnal tálaljuk.
Kapros, joghurtos sárgaborsóleves
* fokhagyma
* hagyma
* joghurt
* kapor
* liszt
* sárgaborsó
* só
* tárkony
* vegeta
* leves
)
Kapros, joghurtos sárgaborsóleves
Hozzávalók:
25
dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhhagyma,2 fej hagyma, 2 pohár joghurt,
csipetnyi tárkony, 2 evőkanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál só,
vegeta.
Elkészítés:
A
10 órára beáztatott sárgaborsót a felaprított hagymával, a fokhagymával
és a fűszerekkel együtt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a joghurtban
csomómentesen elkevert lisztet és összeturmixoljuk. Átfőzzük vele. A
végén beletesszük az apróra vágott kaprot.
Joghurtos tojás
* fokhagyma
* joghurt
* vaj
* zsúrkenyér
* tojás
* egytálételek
)
Joghurtos tojás
Elkészítés:
Legalább
egy fél nappal a készítés előtt két pohár joghurtot simára keverünk öt
gerezd összezúzott fokhagymával, megsózzuk és jégbe hűtjük. A joghurtos
tojás készítésekor először megforrósítunk 10 deka vajat vagy margarint,
ropogósra sütünk rajta nyolc vékony szelet zsúrkenyeret, és forró tálra
egymás mellé fektetjük, melegen tartjuk. A visszamaradt vajon nyolc
tükörtojást készítünk, és a vajból szűrőkanállal a pirított kenyerekre
emeljük. A visszamaradt vajat a tűzről lehúzzuk és késhegynyi
pirospaprikával elkeverjük. A tojásokat először a fokhagymás, hideg
joghurttal locsoljuk meg, utána a paprikás vajjal, és azon frissiben
tálaljuk.
Csirketekercsek őszibarackkal
* bors
* cumin
* fűszerpaprika
* joghurt
* őszibarack
* só
* csirkemell
* gépsonka
* grill - és nyársreceptek
)
Csirketekercsek őszibarackkal
Hozzávalók:
4
db csirkemell filé, 1 tk fekete bors, 1 tk őrölt cumin, 1 tk
fűszerpaprika, 4 sz. gépsonka, 2 db őszibarack, 2 ek natúr joghurt
Elkészítés:
A
csirkemell filéket vágjuk hosszában ketté, úgy hogy két nagy szeletet
kapjunk. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd kenjük meg a natúr joghurttal
és tegyük a hűtőben legalább három órára. Tegyünk a csirkemell
szeletekre egy szelet sonkát, egy cikk őszibarackot / lehet befőtt is /
és óvatosan göngyöljük fel. Tűzzük meg hústűvel és a forró grillsütőn
süssük pirosra. Kitűnően illik ehhez az ételhez az őszibarackból
készített chutney / fűszeres befőtt /.
Heringlakoma
* bors
* cukor
* hagyma
* író
* joghurt
* pácolt hering
* só
* túró
* uborka
* halétel
)
Hozzávalók:
4
személyre: 4 közepes, pácolt hering (ruszli) 20 dkg áttört túró, 1,5 dl
joghurt 1,5 dl író, csipetnyi cukor (vagy méz) csipetnyi só, csipetnyi
fehér bors, 2 közepes fej hagyma 4 ecetes uborka
KUKORICA SALÁTA
* bors
* joghurt
* só
* kukorica konzerv
* majonéz
* saláta
)
Hozzávalók:
KONZERV KUKORICA,FÉL TUBUS MAJONÉZ,EGY NATÚR JOGHURT, SÓ,BORS
Elkészítés:
AZ ÖSSZES HOZZÁVALÓT ÖSSZEKEVERJÜK,HA KEVÉSNEK BIZONYUL A JOGHURT ADJUNK M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!