Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fekete erdőt csináltam és a...

Fekete erdőt csináltam és a maradt habból mit csináljak?

Figyelt kérdés
A közötte levő krém habtejszín, porcukor, vanília aroma és zselatin. Tetejére meg tej és habfixáló meg vanília aroma...nem akart az utóbbi "megszilárdulni" így inkább ugyan olyan habtejszínes habot csináltam a külsejére is. Mire végeztem láttam, hogy jó kis hab állaga lett, de már a tortára nem kell. Kidobni nem szeretném? Mit lehetne belőle csinálni? Valami recept?? Gyümölcsökkel vagy mivel lehetne összekeverni? Esetleg sütni hozzá valamit!?
2011. szept. 9. 17:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Olyant, mint a karacsonyfara valo szaritott habsütemenyt lehet belöle csinalni?

Habrolonak tölteleknek?

Vagy szerintem barmilyen vajas szarazsütemenyre jo "disznek", pl. macskanyelv alakura formazottra ranyomni.

A ferjem szereti a krem nelkül sütött kakaos piskota (vagy vizes piskota) melle az ilyesmi habokat.

Esetleg pudinggal elkeverni, vagy pudingot csinalni es 1 cm-es csikokban felvaltva a habbal poharban talalni?

2011. szept. 9. 17:50
 2/6 anonim ***** válasza:

sütőben sütni csak a tojásfehérjehabot lehet:))

jó ötlet viszont a puding, egy részét a habnak belekeverni, jó sok gyömölcs bele. esetleg babapiskótadarabokkal rétegezve kelyhekbe tenni és a maradék habbal díszíteni.

2011. szept. 9. 17:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudtam, hogy csak a feherjehabot lehet sütni, ilyesmit nem csinaltam meg sosem, köszi. :)

Eszembe jutott meg egy: somloi galuska. Ehhez maradek piskotateszta es kakaos valtozata darabokban, olvasztott csoki, durvara tört dio, es akkor hozza ezt a kremet, ezeket retegezni. Ha ismered, nem tul pontos, halomba rendezik.

Vagy tiramisuhoz hasonlot is csinalhatsz. A babapiskotat javasolnam pl. kaveba martani (vagy esetleg alkoholos folyadekba, akar rumaromaval), es a retegezes utan par orat varni kell, hogy megpuhuljon a babapiskota.

2011. szept. 9. 18:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja, elsö vagyok.
2011. szept. 9. 18:35
 5/6 anonim ***** válasza:
semmi baj, még én is sokat tanulok mások írásaiból, pedig már elég öreg vagyok:))
2011. szept. 9. 18:48
 6/6 A kérdező kommentje:

fuuhh..jól hangzik:)) köszike

még azért várok tippeket!:)

2011. szept. 9. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!