Van 3 kisdoboz tejfölöm, ami ma járt le. Mire tudnám felhasználni? Sajtos tejfölös tészta lehet belőle holnap? Más ötlet?
még két hétig bármire felhasználatod, semmi baja nem lesz.
üdv-tejes-
süthetsz egy muffint is, másfél pohárral máris elfogy:))
receptet írok, ha kéred.
huh, a muffin recept jöhet!! köszi :)
tejes, amúgy az miért volt, hogy a múltkor S-budget tejfölöm volt, amit szeretünk, és bontatlanul penészfolt volt belül rajta? szóval mikor felbontottam, jóval a lejárati idő előtt, de belül penész volt rajta? jól tároltuk, mitől volt ez?
Én egy fincsi tésztaszószt csinálnék belőle, kell hozzá virsli!
Szóval ízlés szerinti (én egy csomagot szoktam, de talán 3 doboz tejfölhöz kicsit több is mehet) mennyiségű virslit felkarikázok, és vajon megpirítom. Közben egy kis tálban a tejfölt simára kikavarom, só, bors, ételízesítő, sok fokhagymapor (vagy ha friss fokhagymából csinálod, akkor egyből a virslihez is dobhatod, de a tejfölbe is belereszelheted), ízlés szerint zöldfűszerek (nem muszáj).
Ha megpirult a virsli, hozzáöntöm a fűszeres tejfölt, ha szükséges, vízzel hígítom, ez ízlés kérdése, ki mennyire szereti szószosabban vagy hígan. Forralom pár percig, és kész.
Spagettitésztával isteni, és nagyon jól fagyasztható a maradék.
sajnos előfordul, de maga a tejföl ettől még nem volt rossz, bár a vevő szempontjából természetes, hogy ez nemkívánatos, hogy finoman fogalmazzak.a zárófólia nem
égett oda rendesen a pohárhoz, levegőt kapott és ez is lehetett az egyik ok.
a nagy melegben a hűtőlánc is itt-ott akár a gyártónál, akár a forgalmazónál megszakadhat.
De ez ne tartson vissza a további várárlástól...:))
ha visszavitted volna, kötelesek lettek volna kicserélni.
nagyon remélem ritkán találkozol ilyen termékkel.
üdv-tejes-
még ma küldöm a muffinreceptet is, csak most mennem kell
vacsorát készíteni.
szia! írom az én alapmuffinom receptjét.bögre=2,5 deci
1 bögre tejföl/kefír,2-3 tojás, 1 deci olaj, másfél bögre cukor összekeverve.ekkor megy bele 2 bögre liszt és egy sütőpor.ebbe a masszába kb másfél bögrényi darabos ízesítő, ami kedvetekre való. friss vagy szárított gyümi,
csokidarabok, mazsola, dió, kókuszreszelék,narancshéj , citromhéj reszelve,fahéj, kakaó, szóval amik passzolnak ízben egymáshoz.
nokedlisűrűségű legyen.a kapszlikat 3/4ig töltöm és előmelegített sütőben kb 25-30 percig, tűpróbáig sütöm.
ebből 24 db lesz.
de ezt a bögrés masszát lehet tepsibe is önteni,és egyben kisütni.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!