Marcipán helyett mit szoktatok használni? Milyen marcipán helyettesítő masszák vannak?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
burkoláshoz fondant, formix, unidec, tragant
ha az íze számít, akkor inkább ne helyettesítsd, mert nem nagyon éri utol más
esetleg úgy, ha átgyúrod a pót-masszádat színtelen mandulaaromával
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
utolsó vagyok
házilag úgy készítheted el a fondantot, hogy veszel egy csomag mashmallow-t és egy nagy műanyag vagy üveg tálban pár perc alatt megmelegíted a mikróban - nem kell folyósra, de amikor megnyomod fakanállal, lehessen látni, hogy már olvad, puha
ekkor kiveszed és fakanállal elkezdesz porcukrot belekeverni (nagyon sokat fel fog venni) - amikor már jó sűrű, akkor vastagon leporcukrozott deszkára kaparod és jóóó margarinos kézzel szépen gyúrod hozzá még a porcukrot, addig, míg gyurmaszerű masszát kapsz (közben margarinozd a kezed, mert ragad, mint a fene)
ha kész a gyurmád, darabold fel és csomagold folpackba, hogy ki ne száradjon, a kamrában hónapokig eláll, bármikor felhasználhatod tortára, süteményre
a színtelen fondantot mikor fel akarod használni, előveszel egy csomaggal, margarinos kézzel átgyúrod, ételszínezékkel színezheted, aromával ízesítheted - ha tortára teszed akkor porcukros deszkán kinyújtod, vagy figurákat is készíthetsz belőle, ugyanúgy, mint a marcipánból
amit épp nem használsz, mindig takard le, vagy csomagold vissza, mert gyorsan szárad és akkor repedezik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!