Marcipán helyett mit szoktatok használni? Milyen marcipán helyettesítő masszák vannak?
burkoláshoz fondant, formix, unidec, tragant
ha az íze számít, akkor inkább ne helyettesítsd, mert nem nagyon éri utol más
esetleg úgy, ha átgyúrod a pót-masszádat színtelen mandulaaromával
utolsó vagyok
házilag úgy készítheted el a fondantot, hogy veszel egy csomag mashmallow-t és egy nagy műanyag vagy üveg tálban pár perc alatt megmelegíted a mikróban - nem kell folyósra, de amikor megnyomod fakanállal, lehessen látni, hogy már olvad, puha
ekkor kiveszed és fakanállal elkezdesz porcukrot belekeverni (nagyon sokat fel fog venni) - amikor már jó sűrű, akkor vastagon leporcukrozott deszkára kaparod és jóóó margarinos kézzel szépen gyúrod hozzá még a porcukrot, addig, míg gyurmaszerű masszát kapsz (közben margarinozd a kezed, mert ragad, mint a fene)
ha kész a gyurmád, darabold fel és csomagold folpackba, hogy ki ne száradjon, a kamrában hónapokig eláll, bármikor felhasználhatod tortára, süteményre
a színtelen fondantot mikor fel akarod használni, előveszel egy csomaggal, margarinos kézzel átgyúrod, ételszínezékkel színezheted, aromával ízesítheted - ha tortára teszed akkor porcukros deszkán kinyújtod, vagy figurákat is készíthetsz belőle, ugyanúgy, mint a marcipánból
amit épp nem használsz, mindig takard le, vagy csomagold vissza, mert gyorsan szárad és akkor repedezik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!