Mit Főzzek? Van valami jo ötletetek? Ti miket szoktatok csinálni?
- enyhén dörzsöld be fokhagymával a pulykamellet, egyik oldalát bécsiesen - prézlivel -, a másikat párizsiasan bundáz meg, és süsd ki
- vagy a prézli helyett reszelt sajtban - a legolcsóbb is jó - forgasd meg.
- körtenek zöldbabos rizst, Bud Spencer módra (A nincs kettő négy nélkül című limonádéból.)
és
- fokhagymás lecsót, három féle színű paprikából, sárga paradicsomból.
- desszertnek Szilvásgombócot - kimagozva, faféjjal és szigorúan kockacukorral a mag helyén, az ugyanis lassan olvad fel, és a szilvát jobban megédesíti - vagy barátfülét, ugyanis azokat én főételként is - húsos létemre - bárminél jobban szeretem. Ebből l.sz. küldjél a Mézga féle fénypostán, ablak nyitva lesz.
vagy
- gyümölcsös tejberízst, a gyümölcsrízs módjára - mielőtt megdermed a tejbepapi, keverd bele a fris vagy konzerv gyümölcsdarabokat.
- Levesnek paradicsomlevest ajánlanék, paradicsompüréből, de nem vízben, hanem kockából készült húslevesben feltéve. Egyszerű, de mégsem a hagyományo, mert nagyon pikáns. Levesbetétnek - bár én elhanyagolnám - rizst főznék bele.
- Egyik oldalán prézlisen, másik oldalán párizsiasan megforgatott hagyományos rántott húst, karajból.
- Rántott csirkét, filézett csirkecombból.
- Lencsefőzeléket, mert azt is szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!