Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit Főzzek? Van valami jo...

Mit Főzzek? Van valami jo ötletetek? Ti miket szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés
holnap ebédre valami finomat szeretnék sütni-főzni a családnak. Lényeg hogy ne ússzon a zsírban, de nem kell ilyen fogyókúrásnak lennie. apukámnak figyelni kell ezekre meg hogy ne egyen nagyon cukros kaját. valamit pulykából szeretnék elkészíteni krumplival vagy ilyesmi de nincs semmi jo ötletem. meg valami levest meg desszertet is lehet hogy csinálok. olyan kéne ami nem tul nehéz mert még nemigazán vagyok ügyes:) köszi szépen az ötleteket!
2009. ápr. 18. 00:10
 1/2 anonim ***** válasza:

- enyhén dörzsöld be fokhagymával a pulykamellet, egyik oldalát bécsiesen - prézlivel -, a másikat párizsiasan bundáz meg, és süsd ki

- vagy a prézli helyett reszelt sajtban - a legolcsóbb is jó - forgasd meg.

- körtenek zöldbabos rizst, Bud Spencer módra (A nincs kettő négy nélkül című limonádéból.)

és

- fokhagymás lecsót, három féle színű paprikából, sárga paradicsomból.

- desszertnek Szilvásgombócot - kimagozva, faféjjal és szigorúan kockacukorral a mag helyén, az ugyanis lassan olvad fel, és a szilvát jobban megédesíti - vagy barátfülét, ugyanis azokat én főételként is - húsos létemre - bárminél jobban szeretem. Ebből l.sz. küldjél a Mézga féle fénypostán, ablak nyitva lesz.

vagy

- gyümölcsös tejberízst, a gyümölcsrízs módjára - mielőtt megdermed a tejbepapi, keverd bele a fris vagy konzerv gyümölcsdarabokat.

- Levesnek paradicsomlevest ajánlanék, paradicsompüréből, de nem vízben, hanem kockából készült húslevesben feltéve. Egyszerű, de mégsem a hagyományo, mert nagyon pikáns. Levesbetétnek - bár én elhanyagolnám - rizst főznék bele.



- Egyik oldalán prézlisen, másik oldalán párizsiasan megforgatott hagyományos rántott húst, karajból.

- Rántott csirkét, filézett csirkecombból.

- Lencsefőzeléket, mert azt is szeretem.

2009. ápr. 18. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Könnyű desszertre tudok neked özletet adni: készíts tejbegrízt (ne legyen híg), ezt öntsd bele pudigformába, vagy valamilyen helyes bögrébe, ha megdermedt, akkor borítsd ki egy tányérra. Mellé készíts valamilyen fagyasztott gyümölcsből (én az erdei vegyesgyümölcsre esküszöm) "szószt" - felrakod a gyümit ízlés szerinti cukorral, pici vízzel, majd egy kis keményítővel besűríted. Ezt apukád kedvéért el lehet készíteni édesítőszerrel is, vagy ha édesebb gyümit választasz (barack, eper), akkor nem is igazán kell bele már cukor. Kb. 20 perc alatt kész az egész, és nagyon finom.
2009. ápr. 18. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!