Hogyan tudok karamellt készíteni? FONTOS
Először is, előkészülsz: fogsz egy tiszta kendőt, ami textilből van, leteríted egy sima felületre, elsimogatod a ráncokat. Erre fogsz írni karamellával.
Aztán fogod a cukrot. Beleteszed a fazékba, alágyújtasz és kevergeted. Kis lángon. Először átlátszó lötty lesz az alján, amitől összeragad a cukor. Aztán szépen lassan az összes cukor megolvad. Amikor teljesen megolvadt és karamella színű, zárd el a gázt és gyorsan írj vele. Minél sötétebb, annál kesernyésebb lesz a karamell íze.
Jó vastagon írj, akkor nem lesz olyan törékeny. Várd meg, hogy teljesen kihűljön, akkor nagyon óvatosan fejtsd fel a kendőről. Voilá. Akár a tortára is írhatsz vele egyből, csak akkor el ne rontsd, mert nem lehet újrakezdeni.
Ez az a keményfajta, ropogós karamell, ami a grillázsban is van.
Ha vajat meg tejet teszel bele (csak egy egész picit) akkor kenhető lesz az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!