Hogy kell karamellt készíteni?
Figyelt kérdés
Nagyon nem tudok főzni. Elég kevés dolog van itthon és eszembe jutott, hogy karamellt lehet csak cukorból csinálni. Vagy kell még hozzá más is? Nem igazán emlékszem. Hogy kell pontosan elkészíteni? Nem ég oda nagyon könnyen?2010. aug. 17. 17:10
1/3 anonim válasza:
Víz+kristálycukor. Lábosba teszed, bekapcsolod alatt a főzőlaot és addig kevergetheted, amíg a cukor fel nem olvad a vízben. Utána TILOS, mivel visszakristályosodik a keveréstől. Mikor már szép aranybarna leveszed a főzőlapról és sütőpapírra borítod. Legyél nagyon óvatos vele, mert komoly égési sérüléseket lehet szerezni a forró karamelltől!
2/3 anonim válasza:
Én vajkaramellt szoktam csinálni: kislábasban a legalacsonyabb láng fölött hevítem, alá még egy lángelosztót is szoktam tenni. Amikor elkezd barnulni, akkor nagyon kell figyelni, mert egy pillanat alatt megég. Ilyenkor kevergetem, ha túl meleg, akkor lehúzom a tűzről. darabolt teavajat keverek bele. Meglepően sok kell egyébként a vajból és kevés cukor. De veszélyes művelet, mert ha megég, a vaj megkeseredik. A cukor ha megég, akkor egyszerűen képtelenség kikaparni.
Szerintem ha nem tudsz főzni, akkor elsőre nagyon ne a karamellel kísérletezz...
3/3 A kérdező kommentje:
Sütőpapír helyett valami más ötlet? Mert az nincs itthon. Köszönöm a válaszokat.
2010. aug. 17. 17:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!