Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy tanulhatok meg magamtól...

Hogy tanulhatok meg magamtól jól főzni?

Figyelt kérdés
Milyen szakácskönyvet ajánlotok amibe minden jól részletesen leírnak? És nem csak írnak valamit és te azt sem tudod azt hogy kell csinálni.
2011. aug. 22. 10:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nézd meg ezt: [link]


A legegyszerűbb alap dolgokkal kezdi (rántás, panírozás stv.), és minden részletesen le van írva.

2011. aug. 22. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

szakácskönyvből nem tanulsz meg jól főzni

keress valakit, akivel tudsz együtt főzni, vagy csak megfigyelni, hogy ő hogy csinálja

Aki jól főz, az általában kreatív, és nem ragaszkodik a leírtakhoz.

2011. aug. 22. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

paprika tv-csak úgy nézni ellesni a trükköket

Horváth Ilona szakácskönyv és ne a közepén kezd hanem az elején biztos vannak olyanok hogy mi a rántás,habarás milyen húsok vannak és az mire való főzelék.... csak olvasgasd nézelődj és próbálkozz sokat ha nem jó hát kidobod és a túrógombócot pl.4* dobtam ki ami a túró árát nézve elég húzós pláne hogy szegény család mindig várta aztán semmi.

de sikerült!!

gyakorlás csiszolás és tök jól fog menni senki nem így született hogy tudta.

2011. aug. 22. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

google: könnyű receptek

előtte keress rá a rántásra és a habarásra, ezeket tudni kell. De egyik sem bonyolult: a rántshoz teszel egy kis teflonos edénybe 2 kanál lisztet és 2 kanál olajat, és kis lángon addig kevergeted fakanállal, amíg egy kis színe lesz. Ezután teszel bele hideg vizet és elkevered. Többször kevés vizet kell belekeverni, hogy ne legyen csomós. Ha paprika kell bele, azt is a végén kell hozzátenni. A habarásnál 2 kanál liszt és 2 kanál tejföl kell egy bögrébe, összekevered, ezt meleg vízzel (illetve a kikanalazott főzővízzel) kell elkeverni. És amikor a recept írja, beleteni az ételbe, utána 2 percig még főzni, hogy megfőjön a liszt.

Egyszerű ételekkel érdemes kezdeni, zöldségleves, húsleves, főzelékek Kb. ugyanazzal a módszerrel százfélét tudsz csinálni. Egyszerű még a bolognai spagetti, a rakott ételek. De natúr sült húst se bonyolult: előző nap alaposan besózod a húst és 24 órára hűtőbe teszed. Aztán lemosod és mehet bele egy tepsibe, alá vizet öntesz és közepes lángon (4-5 fokozat, 180-200 fok) addig sütöd, amíg kettévágva látod, hogy a közepe is átsült. Ez 1-1.5 óra. Lehet a tepsibe mellérakni karikázott krumplit, almát, és már meg is van akár a vasárnapi ebéd :)

2011. aug. 22. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát, én nem tudom, de én a legelső kajámat Sthal Judit szakácskönyvből csináltam, egy süti volt: kókuszos lepény.


Abban mi a nehéz ha letesznek eléd egy receptet és meg kell csinálni? Persze, nem kell olyat választani, amiben rántás vagy egy kicsit nehezebb dolog van benne.

2011. aug. 22. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!