Ha egy ételben tojás van, feltétlenül kell sütni/ főzni?
Figyelt kérdés
Sajttortát szeretnék sütni és a krémbe kéne 3 tojás, de azt nem írja, hogy ez után sütni kellene. Rossz a recept, vagy a mai tojások már nem okozhatnak gondot (nem házi tojás)2011. aug. 6. 10:34
1/20 anonim válasza:
felkell verni a krémmel együtt és kész is! baj nemlehet belőle...max ha záp a tojás:D
2/20 anonim válasza:
A biztonság kedvéért én azért hűtőben tartanám, egyébként baj nem lehet belőle, sokan nyersen is megisszák a tojást.
3/20 anonim válasza:
úgy tudom a fagyiban is nyers tojássárgája van, azért szokott néha szalmonellás lenni. Tehát nem mindig egészséges, de ez ritka.
4/20 anonim válasza:
Ha krémbe van akkor csak elkell vele keverni, remélhetőleg nem romlott.Amúgy egyetértek az előző kommentelővel, nekem is van családtagom aki nyersen megeszi a tojást, szóval akk nagy baj nem lehet .:D
5/20 anonim válasza:
Sosem enném megy nyersen!!!! Egyszer mascarpónét csináltam és abba nyers toji kell.Nem volt büdi,megmostam és szalmonellát kaptam.Azóta mindig csinálok nagyon kevés liszttel sodót és azt keverem a krémbe.
7/20 anonim válasza:
Nem feltétlenül, én túró tortát szoktam csinálni, amit nem kell sütni, és kell bele tojás, csak túl sokáig nem szabad tárolni!
8/20 anonim válasza:
Én ebből a szempontból nagyon félős vagyok. Ha nem hőkezelem a tojást nem merném megenni. Pont azért, mert nem bízom a mai tojásokban. Így meg főleg, hogy kisgyerekem van. De igazuk van, sokan nyersen is isszák frissen, de én nem vagyok ilyen bátor. :)
9/20 anonim válasza:
nem hiszem, h nagy baj lenne, mivel a palacsintát se sütöd meg újra, ha belecsavartad a túrós, cukros és tojásos "ízvilágot"
10/20 anonim válasza:
állati eredetű élelmiszereket leginkább úgy mondanám, nem fogyasztunk nyersen. közelítőleg két oka van: egyrészt mikrobiológiai kockázatot hordoznak magukban, másrészt hőkezelést követően az emészthetőségük is jobb.
ez inkább alapelv, megfigyelhetőek hagyományosan nyersen fogyasztott ételek, de mint írtam, ezek bizonyos kockázatokat hordoznak magukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!