Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A ketchupos gombát hogyan...

A ketchupos gombát hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés

Régen ettem ilyet vendégségben, csak nem tudom, hogyan kell elkészíteni.

A gombák csíkokra voltak vágva, és rengeteg ketchup volt benne. Meg azt hiszem citrom is volt benne.

2011. aug. 4. 23:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
svéd gombasalátának hívják
2011. aug. 4. 23:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Keresd a SVÉD GOMBÁT!:)

Ahogy én készítem:OLAJon kevés cukrot pirítasz,majd nagyon finomra vágott vöröshagymát dinsztelsz rajta!Erre teszed a szeletelt gombát,és zsírjára pirítod!Ha ez megvan,paradicsompürét főzöl bele!Ízesítsd sóval,citromlével vagy citrommal,ajánlom továbbá a borsikát,bazsalikomot,babérlevelet!

A végén ha kell még egy kis cukorral,sóval "lődd" be az ízeket!

Minden jót!

2011. aug. 4. 23:57
 3/4 anonim ***** válasza:

én is majdnem ugyanígy készítem a svédgombát, mint a kedves utolsó.

fél kiló szeletelt gombához egy közepes fej hagymát kevés sóval olajon megdinsztelek, de inkább elfőzök.erre teszem a gombát, azt is picit sózom, megszórom egy kis pirospaprikával, beleteszek 3 babérlevelet és együtt elkezdem párolni.közben alaposan megmosok egy narancsot (citromot)és a héját belereszelem.

ha puha a gomba a narancs /citrom levét is belecsavarom.

egy 140 gr-os paradicsompürét elkeverek benne.

cukorral ízesítem, hogy nagyon finom édes-savanyú legyen.

vízzel vagy egy kis kecsappal a sűrűséget is be lehet állítani ízlés szerintire.

ha egyet forrt a paradicsommal, alaposan lehűtöm,megszórom egy kis fehérborssal. a babér kikerül belőle.

hidegen adja ki az igazi ízét,ekkor még lehet fűszerezni, ha valami hiányozna.(kis cukor, cirtromlé esetleg.)

a narancshéjtól igazán különleges lesz.

2011. aug. 5. 11:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket.
2011. aug. 6. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!