A ketchupos gombát hogyan kell csinálni?
Régen ettem ilyet vendégségben, csak nem tudom, hogyan kell elkészíteni.
A gombák csíkokra voltak vágva, és rengeteg ketchup volt benne. Meg azt hiszem citrom is volt benne.
Szia!
Keresd a SVÉD GOMBÁT!:)
Ahogy én készítem:OLAJon kevés cukrot pirítasz,majd nagyon finomra vágott vöröshagymát dinsztelsz rajta!Erre teszed a szeletelt gombát,és zsírjára pirítod!Ha ez megvan,paradicsompürét főzöl bele!Ízesítsd sóval,citromlével vagy citrommal,ajánlom továbbá a borsikát,bazsalikomot,babérlevelet!
A végén ha kell még egy kis cukorral,sóval "lődd" be az ízeket!
Minden jót!
én is majdnem ugyanígy készítem a svédgombát, mint a kedves utolsó.
fél kiló szeletelt gombához egy közepes fej hagymát kevés sóval olajon megdinsztelek, de inkább elfőzök.erre teszem a gombát, azt is picit sózom, megszórom egy kis pirospaprikával, beleteszek 3 babérlevelet és együtt elkezdem párolni.közben alaposan megmosok egy narancsot (citromot)és a héját belereszelem.
ha puha a gomba a narancs /citrom levét is belecsavarom.
egy 140 gr-os paradicsompürét elkeverek benne.
cukorral ízesítem, hogy nagyon finom édes-savanyú legyen.
vízzel vagy egy kis kecsappal a sűrűséget is be lehet állítani ízlés szerintire.
ha egyet forrt a paradicsommal, alaposan lehűtöm,megszórom egy kis fehérborssal. a babér kikerül belőle.
hidegen adja ki az igazi ízét,ekkor még lehet fűszerezni, ha valami hiányozna.(kis cukor, cirtromlé esetleg.)
a narancshéjtól igazán különleges lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!