Írnátok nekem reggeliket, amik nem hizlalnak?
Szia. =)
Tudnál nekem pár olyan reggelinek valót felsorolni,amit te is szívesen eszel vagy ennél,de mégsem hizlalna.
Gondolok ilyenkor bármiféle müzlire,ilyesmikre.
És kérlek ha kommentet írsz valakinek a kérdésemnél,persze nyugodtan tedd azt,de legalább válaszolj az én kérdésemre is.
U.I : Nem fogyókurázok,csak szeretnék kicsit egészségesebbeket enni.
Köszi.
12/Lány

Semmi sem hízlal, ha normális adagot esznek belőle, és ha nem lépik túl a napi szükséges kalóriamennyiséget.
Pl. ha keveset eszel belőle, a chips sem hízlal (de egészségtelen), viszont ha dupla adagot ebédeltél és vacsoráztál, akkor már egy alma is hízlal, pedig az egészséges, és alig van benne kalória.
Ha jól akarsz reggelizni, akkor tápláló legyen:
Rozskenyér, teljes kiőrlésű kenyér, valami barna magvas kenyér (csak fehér/félbarna ne legyen), sonka, sajt - sok-sok nyers zöldség, többféle egyszerre, paprika, paradicsom, uborka, retek, vegyetek csírákat, azok nagyon egészségesek, sok bennük a vitamin (csak nagyon kell hűteni őket!).
Ehetsz rántottát is a kenyérhez, a rántottába kerülhet bármi: kevés nem zsíros kolbász, sonka, hagyma, ehhez is ehetsz zöldségeket.
A műzlik legtöbbje cukrozott, a kukoricapelyhek is, nem egészségesek, hiába mondja a reklám. A cukrozatlan müzli egészséges lenne, de nem valami finom, legalábbis én nem bírom megenni. Néha persze minden belefér a reggelibe, főleg, ha nem fogyózol, még a Jó reggelt keksz is, pedig az sem egészséges, hiába reklámozzák.
Reggelire mindenképpen kell a szénhidrát, amit legegyszerűbben jó minőségű (nem fehér) kenyérből nyerhetsz.

Ja, és fontos, hogy sok folyadékot igyál, lehet tea, tej... a kakaó általában cukrozott, de néha az is belefér.
Annyit egyél, hogy éppen jóllakj, ne edd túl magad. A sűrűbb kenyérből kevesebbel jól lehet lakni.
Ha megéhezel, ehetsz még egy joghurtot tízóraira, legjobb lenne a natúr, csak nem tudom, 12 évesen szereted-e. Ha nem, próbáld meg mézzel édesíteni. Vagy kérd meg anyukádat, hogy natúr joghurtot turmixoljon össze neked friss vagy fagyasztott gyümölccsel (fagyasztott epret, málnát sok helyen lehet kapni) és mézzel. Nagyon finom a barackos, abba lehet fahéjat is tenni, most van barack. De jó a málnás és epres is, sőt, keverni is lehet őket. A kefír is jó, ha szereted.

09:09 el értek egyet én is :
Semmi sem hízlal, ha normális adagot esznek belőle, és ha nem lépik túl a napi szükséges kalóriamennyiséget.

teljes kiőrlésű kenyér+felvágott (pulykasonka, csirkemellsonka inkább)+ sovány sajtok(orda, mozzarella, sole stb) és zöldségek
teljes kiőrlésű kenyér+főtt tojás+zöldségek
teljes kiőrlésű kenyér+zöldséges tojásrántotta(kis olajon)
teljes kiőrlésű kenyér+sovány sajt, fűszer, túrókrémek+zöldségek
zabpehely+sovány tejtermék (tej, kefír, rizsital)+ gyümölcs vagy aszalt gyümölcs vagy valamilyen mag+kis méz/házi lekvár
joghurt/tej+gyümölcs-turmix+ pár szem korpás keksz
sós lében tonhalkonzevr+teljes kiőrlésű kenyér+zöldségek
teljes kiőrlésű kenyér+gombakrém+pulykasonka+ 1 sz mozzarella sajt+pár karika paradicsom-melegszendvics+ egy pohár citromos gyümitea
házi készitésű péksüti(főleg zabpehelyhes-mézes felfújtak/kekszek+ egy pohár tej(ha lehet inkább házi)
túrókrém gyümölccsel+korpovit keksz
joghurtos-petrezselymes mártogatós+teljes kiőrlésű extrudált kenyér, pászka
piritós tk toast formakenyérből+méz v lekvár+egy pohár tej
én ezeket szoktam

-paradicsomos pirítós: 1 szelet korpás toastkenyeret megpirítunk, megkenjük 1/2 teáskanál vajjal és beborítjuk 1 karikára vágott paradicsommal, megszórjuk snidlinggel. (197 kcal);
- sajtos Abonett: 2 szelet Abonettet megkenünk 1/2 teáskanál vajjal, és beborítjuk 1-1 szelet (2 dkg) sovány sajttal (207 kcal);
- sonkás zsemle: 1 rozsos zsemlét megkenünk 1/2 teáskanál vajjal, és beborítjuk 3 dkg füstölt pulykasonkával. Uborkakarikákkal díszítjük (213 kcal).
1 dl grépfrútlé, 1 szelet teljes őrlésű sötét rozskenyér vagy 1 rozszsemle 1/2 teáskanál vajjal. Kevés tehéntúrót vagy sovány sajtot és paradicsomot, zöldpaprikát, uborkát tehetünk rá. (210 kcal)
Reggeli: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2-4 szelet búzás Hamlet (puffasztott búza szelet)
Reggeli: 3 db főtt tojás friss paradicsommal, hozzá Hamlet.
Reggeli: 1 zacskó, natúr, főtt rizs, édesítő, fahéj, 1 db 0 %-os joghurt.
Reggeli: Teflonban sült rántotta hagymával, olaj nélkül, Hamlet.
Reggeli: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2 púpozott evőkanál zabpehely.
Reggeli: 2 tükörtojás, csíkokra vágott csirkemell sonka jól átsütve teflonban, paradicsom, puffasztott rizs /Hamlet/
Reggeli: Gyümölcsrizs 0 %-os joghurtból (Vitelinea) és főtt rizsből. (Előző este bekeverve.)
Reggeli: 15-20 dkg baromfipárizsi paprikával és retekkel
Reggeli: Szeletelt alma, fahéjjal, canderellel.
Reggeli: Virslis rántotta 3 db tojásból és 1 pár virsliből, Hamlet.

körömpörkölt füstölt csülökkel
na az kiadós...
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!