Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondanátok egészséges, nem...

Mondanátok egészséges, nem hizlaló reggeliket?

Figyelt kérdés

Sziia. =)

Kérlek írj nekem olyan reggelit,amit te is szeretsz vagy te is szívesen ennél,de nem tartalmaz túl sok szénhidrátot.

Bármire nyitott vagyok,lehet zöldséges,gyümölcsös bármilyen.

Annyit kérek,olyanokat írjatok amihez nem kell túl sok dolog,tehát az más ha 3-4 dolgot kell összevágni,mintha 10 féle dolgot meg még 10 féle ízesítőt.

Rendben ?

Köszönöm.

Ennek a példájára kérném :

Gyümölcsös reggeli (cím)

Hozzávalók (ezt írd le mindeképp)

- 2 darab banán

- 1 kanál tej

- 1-2 kanál cukor

Elkészítés (ezt is írd le)

A 2 darab banánt összevágom,egy tálba rakom.Majd cukorral és tejjel ízesítem és összekeverem.

Nagyon köszönöm,akik rá szánták az idejüket,hogy leírják nekem.

2011. aug. 3. 09:01
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat =)
2011. aug. 3. 09:15
 12/29 anonim ***** válasza:

ui: tejed ez a baromság, hogy a tojás sárgáját dobjuk ki. Marha jól megy egyeseknek, aztán meg sírnak, hogy nincs pénzük.

Felhívnám a figyelmet, főleg a 23/N figyelmét, aki lelkesen terjeszti ezt a baromságot, hogy a tojás fehérjetartalmának a 44%-a tojás sárgájában van.

Attól, hogy TE nem tudod, még így van.

[link]

2011. aug. 3. 09:17
 13/29 anonim ***** válasza:
66%

23N vagyok, nem fogok sírni, hogy nincs lóvénk megnyugodhatsz;)

Elfogadom, amit írsz, és el is hiszem, én ezt nem tudtam, de legalább már tisztában vagyok vele.

Normálisabb hangvételben is fel tudtam volna fogni, nem kell harácsolni hozzá:)

Most tanultam legalább én is valamit.

2011. aug. 3. 09:24
 14/29 anonim ***** válasza:
gondolom, te sem úgy születtél, hogy rögtön mindent tudtál a témáról:)
2011. aug. 3. 09:25
 15/29 anonim ***** válasza:
Én "tejbezabit"szoktam enni,valamennyire hízlal,de nem annyira mint ha tejberizst,vagy tejbegrízt ennék.Zabpelyhet édesítőszerrel tejben megfőzöm,kis kanál pudingporral besűrítem,majd édesítőszeres kakaóporral megszórom,vagy fahéjjal,vagy diabetikus lekvárral megkenem a tetejét.Mehet még rá bármilyen gyümölcs is.Imádom a tejbezabit,csak az a baj hogy ritkán ehetem,mert cukorbeteg vagyok.De azért néha Nekem is belefér az étrendembe.
2011. aug. 3. 09:25
 16/29 anonim ***** válasza:

1 alma, 1 db banán, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál méz

1 pohár joghurt, 6ek zabpehely

az almát lereszeljük, fahéjjal, mézzel elkeverjük, ha egy kisit savanykásabbra szeretnéd kevés citromlé mehet hozzá

egy tálba beletesszük a zabpelyhet, hozzáadjuk az almát, elkeerjük, ráöntjük a joghurtot és felkarikázzuk a banánt majd a tetejére rakjuk

6ek zabpehely, 1 pohár joghurt, 1 tál bogyós mix

zabpelyhet elkeverem a joghurttal majd hozzáadom a bogyós gyümölcsöket(málna, szeder, áfonya)

2dl tej+banán+kis méz

a banánt felkarikázom, 1 teasknaál mézet a tejbe teszem turmixgépbe teszem és összeturmixolom

6ek zabpelyhre ráöntöm

különféle gyümölcsöket(alma, banán, bogyósok) összeturmixlom joghurttal

fél bögre rizs, 3dl tej, 1 tk méz, 1tk fahéj, 1 savanykás alma

tejberizst főzök, a végén az almát lereszelem és a fahéjjal együtt hozzáadom a kész tejberizshez

piritok egy tk kenyeret, megkenem 1 tk mézzel, 3ek túrót kikeverek 1 ek joghurttal, a kenyérre kenem, rászeletek barackot vagy almát

túrót kb 20gramm kikeverek 2tk mézzel és hozzáadok egy barackot vagy almát

gyümölcssaláta-1alma, 1 banán, 1 marél áfonya, 1 kisebb sz dinnye, összevágom őket, közben piritok egy marék diót kis mézzeé hozzáadom a gyümölcsökhöz ráöntök egy pohár joghurtot

2011. aug. 3. 09:33
 17/29 anonim ***** válasza:
61%

Most mi a baj? Alma. Azzal mást nem tudsz csinálni. Igaza van az elsőnek. Nem írta oda, h mosd meg, de ennyi, értelmes választ adott.

Gabonapehely tejjel? Habár az nem épp egészséges, de istenkém, finom.

Vagy tojásrántotta:

1-2 tojást egy tálkába ütsz, pici sóval felvered.

Egy teflonban kis olajat hevítesz, beleöntöd a tojást, és időnként átkevergetve sütöd. Öhm, kenyér dukál mellé, de ehetsz mondjuk abonettet, v ilyesmit.

Öhm, mondjuk mi mindig kenyeret/zsömit/péksütit reggelizünk vmilyen feltéttel, az meg ch-s. De reggelre nyugodtan kajolhatod a ch-t, mert kell az energia.

Vagy pirítós, sajtkrémmel, paradicsommal? Az is egészséges.

2011. aug. 3. 09:47
 18/29 anonim ***** válasza:
2011. aug. 3. 09:56
 19/29 anonim ***** válasza:

100 g túró

3 kanál tejfől

vöröshagymahagyma és fokhagyma

egy kevés piros arany

pár szem uborka

Összevágod a hagymát és az uborkát, utána összekevered a többi hozzávalóval.

2011. aug. 3. 09:58
 20/29 anonim ***** válasza:
Hogyhogy kevés szénhidrát??? Betegség az oka, vagy csak fogyni szeretnél? Mert ha az utóbbi, akkor nyugi, reggelire egyél nyugodtan szénhidrátot, valami lassan felszívódót(teljes kiőrlésű vagy rozskenyér, zabpehely, műzli), sőt egy héten egyszer azért egy kakaóscsiga is belefér. A reggeli szénhidrátot ugyanis napközben mind egy szálig felhasználod, tehát ha reggelire csak fehérjét vagy gyümit eszel(ami jó, csak nem így magában, mint ahogy írtad, hanem mondjuk műzlivel)akkor egész nap fáradékony és éhes leszel. Tehát azt tanácsolom, ha megfogadod, örülni fogok, hogy reggleizz normálisan, és indítsd lendületesen a napodat.
2011. aug. 3. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!