Mondanátok egészséges, nem hizlaló reggeliket?
Sziia. =)
Kérlek írj nekem olyan reggelit,amit te is szeretsz vagy te is szívesen ennél,de nem tartalmaz túl sok szénhidrátot.
Bármire nyitott vagyok,lehet zöldséges,gyümölcsös bármilyen.
Annyit kérek,olyanokat írjatok amihez nem kell túl sok dolog,tehát az más ha 3-4 dolgot kell összevágni,mintha 10 féle dolgot meg még 10 féle ízesítőt.
Rendben ?
Köszönöm.
Ennek a példájára kérném :
Gyümölcsös reggeli (cím)
Hozzávalók (ezt írd le mindeképp)
- 2 darab banán
- 1 kanál tej
- 1-2 kanál cukor
Elkészítés (ezt is írd le)
A 2 darab banánt összevágom,egy tálba rakom.Majd cukorral és tejjel ízesítem és összekeverem.
Nagyon köszönöm,akik rá szánták az idejüket,hogy leírják nekem.
ui: tejed ez a baromság, hogy a tojás sárgáját dobjuk ki. Marha jól megy egyeseknek, aztán meg sírnak, hogy nincs pénzük.
Felhívnám a figyelmet, főleg a 23/N figyelmét, aki lelkesen terjeszti ezt a baromságot, hogy a tojás fehérjetartalmának a 44%-a tojás sárgájában van.
Attól, hogy TE nem tudod, még így van.
23N vagyok, nem fogok sírni, hogy nincs lóvénk megnyugodhatsz;)
Elfogadom, amit írsz, és el is hiszem, én ezt nem tudtam, de legalább már tisztában vagyok vele.
Normálisabb hangvételben is fel tudtam volna fogni, nem kell harácsolni hozzá:)
Most tanultam legalább én is valamit.
1 alma, 1 db banán, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál méz
1 pohár joghurt, 6ek zabpehely
az almát lereszeljük, fahéjjal, mézzel elkeverjük, ha egy kisit savanykásabbra szeretnéd kevés citromlé mehet hozzá
egy tálba beletesszük a zabpelyhet, hozzáadjuk az almát, elkeerjük, ráöntjük a joghurtot és felkarikázzuk a banánt majd a tetejére rakjuk
6ek zabpehely, 1 pohár joghurt, 1 tál bogyós mix
zabpelyhet elkeverem a joghurttal majd hozzáadom a bogyós gyümölcsöket(málna, szeder, áfonya)
2dl tej+banán+kis méz
a banánt felkarikázom, 1 teasknaál mézet a tejbe teszem turmixgépbe teszem és összeturmixolom
6ek zabpelyhre ráöntöm
különféle gyümölcsöket(alma, banán, bogyósok) összeturmixlom joghurttal
fél bögre rizs, 3dl tej, 1 tk méz, 1tk fahéj, 1 savanykás alma
tejberizst főzök, a végén az almát lereszelem és a fahéjjal együtt hozzáadom a kész tejberizshez
piritok egy tk kenyeret, megkenem 1 tk mézzel, 3ek túrót kikeverek 1 ek joghurttal, a kenyérre kenem, rászeletek barackot vagy almát
túrót kb 20gramm kikeverek 2tk mézzel és hozzáadok egy barackot vagy almát
gyümölcssaláta-1alma, 1 banán, 1 marél áfonya, 1 kisebb sz dinnye, összevágom őket, közben piritok egy marék diót kis mézzeé hozzáadom a gyümölcsökhöz ráöntök egy pohár joghurtot
Most mi a baj? Alma. Azzal mást nem tudsz csinálni. Igaza van az elsőnek. Nem írta oda, h mosd meg, de ennyi, értelmes választ adott.
Gabonapehely tejjel? Habár az nem épp egészséges, de istenkém, finom.
Vagy tojásrántotta:
1-2 tojást egy tálkába ütsz, pici sóval felvered.
Egy teflonban kis olajat hevítesz, beleöntöd a tojást, és időnként átkevergetve sütöd. Öhm, kenyér dukál mellé, de ehetsz mondjuk abonettet, v ilyesmit.
Öhm, mondjuk mi mindig kenyeret/zsömit/péksütit reggelizünk vmilyen feltéttel, az meg ch-s. De reggelre nyugodtan kajolhatod a ch-t, mert kell az energia.
Vagy pirítós, sajtkrémmel, paradicsommal? Az is egészséges.
100 g túró
3 kanál tejfől
vöröshagymahagyma és fokhagyma
egy kevés piros arany
só
pár szem uborka
Összevágod a hagymát és az uborkát, utána összekevered a többi hozzávalóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!