Mit csináltok a maradék pörköltből?
Már kétszer ettünk belőle, és elég volt, így szeretném megcsinálni valaminek. Gulyást nem tudok, mert nincs itthon zöldség, szóval valami sütőben süthető krumplis, sajtos dologra gondoltam, de nem akarok csak úgy mindent összerakni. Nincs valakinek valami bevált ötlete?
Az itt lévő kérdéseket is megnéztem, de mindenképp valami krumplis vonalon szeretnék maradni, az ilyen rizseshús, vagy tésztás, vagy káposztás dolgokat most nem tudok kihozni belőle.
Jók az ötleteitek :-)
Utcsó te is olyan vagy, mint én :-) Szeretek kísérletezni, de inkább csak akkor ha magamra főzök. Mikor más éhes, és én meg elrontom akkor nem szoktak boldogak lenni, hogy kotyvasztok. :)
Töltött krumpli:
A pörköltöt ledarálod. A szaftját behabarod kevés liszttel és tejföllel.
10 darab közepes krumplit héjában félpuhára főzöl. Ha kihűlt, meghámozod, kettévágod. Közepét kivájod, ide teszed a tölteléket. Amit kivájtál a krumpliból, azt a tetejére rakod, mint egy kalapot. Tejföllel megcsorgatod és mehet a sütőbe.
Jó étvágyat!
1. Gulyásleves: felhígítod, bele zöldség, krumpli, apróra vágott petrezselyem, és fodros-kocka tészta
2. Egyszerű krumplis tarhonyát főzöl és a legvégén beleöntöd a pörkölt maradékot és összefőzöd.
3. Készítel pirított tarhonyát, és a maradék pörköltet a végén azzal főzöd össze
4. Finom zöldséges tarkabab levesbe főzöd bele, miután már a levest berántottad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!