Hogyan lehet a főtt tojás háját könnyedén leszedni? Mi a titka?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 20:45
11/12 anonim válasza:
Főzés után minél gyorsabban le kell hűteni hideg vízzel, feltörés után pedig az aljánál kell el kezdeni a héj leszedését.
Húsvétkor a sonka levében megfőzött tojásról jön le legszebben a héj (persze gyors hűtés után).
12/12 anonim válasza:
Stahl Judit féle könyvben olvastam: 1 * fel kell forralni, majd levenni a tűzről, 15 percet állni hagyni a forró vízben, így könnyen pucolható és nem lesz gumis a fehérje része sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!