Hogyan lehet a főtt tojás háját könnyedén leszedni? Mi a titka?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 20:45
2/12 anonim válasza:
Sót kell tenni a vízbe, amibe főzöd!
3/12 anonim válasza:
Nekem is a só jön be. Egy jó nagy kanál só a főzővízbe, meg persze kihűtve tisztítani, de van hogy így sem sikerül. Azt tartja a mende-monda, akkor nem lehet szépen tisztítani, ha túl friss a tojás.
4/12 anonim válasza:
asztalon megkocogtatod majd görgeted így könnyen lejön
5/12 anonim válasza:
Mi úgy szoktuk, hogy hidegvízbe tesszük, megtörjük a héját, és úgy fél percig hagyjuk állni. Így alá tud menni a víz, és mindig könnyen lejön.
6/12 anonim válasza:
Ha nagyon friss akkor nem lehet szépen letiszítani sehogy.
7/12 riki122 válasza:
Hy amint elkészült már alapból a csapba erővel öntöd a tojást mert úgy is leszeded a héját és folyamatosan folyó hideg víz alatt másodpercek alatt lejön!
8/12 anonim válasza:
úgy, hogy amikor levetted a gázról, rögtön kiöntöd a vizét és elkezdesz hideget ráengedni.
9/12 anonim válasza:
a barátom úgy szokta hogy feltöri egy részen, majd a héja alá nyomja a kanalat, forgatja és úgy nagyon szépen lejön. Amúgy meg olaj meg só a vízbe :)
21(L)
10/12 anonim válasza:
Én az egyes, kettes, négyes választ alkalmazom sósvízbe főzöm, aztán hideg vízzel lehűtöm, majd megkocogtatva végigörgetem az asztalon, hogy összetörjön a héj. Gyönyörűen lejön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!